25.1.2011

Haussa unelmakämppä

Kun alkaa tämä nykyinen, ja minun osaltani kolmas asuntoprojekti olla kokonaan remontoitu ja valmis, niin alkaa ajatukset harhailla enenevissä määrin jo uuteen projektiin ja uuteen kotiin. Avaruutta kaivataan yhtä kiperästi kuin säilytystilaakin... Tällä kertaa toiveissa kuitenkin on jo se unelmakämppä, joka voisi olla jopa se loppusijoituspaikka.


Kuvat Willa Nordic

Unelma koti on joko vanha, täysin perus(eli purku)kuntoinen 60-70-luvun rivarihuoneisto / omakotitalo tai sitten yhdessä suunniteltu, murun piirtämä uusi omakotitalo. Joka tapauksessa asunto tehdään alusta asti omalla maulla ja tyylillä. Rakentaminen vaatii tietenkin sen ihmeen, että löydettäisiin tontti, joka meille kelpaisi niin paikan kun muiden ominaisuuksien puolesta. Niin ja varmaan sen lottovoiton..


Unelmien kodissa on runsaasti neliöitä, isot huoneet ja hyvä pohja. Värimaailma valkoista, mustaa ja harmaata tietenkin.Kummallakin on omia toiveita/vaatimuksia unelmien kodillemme. Onneksi näkemyksemme tuntuvat menevän hyvin yksiin. Valitettavaa on, että kummallakin on yhtä kallis maku. Unelmien kodissa tulee olemaan suuri walk in closet. Keittiö on suuri, avara ja avoin olohuoneeseen. Tv-/oleskeluhuone on mielellään erillään olohuoneesta. Kylpyhuoneeseen ja saunaan haluaisin vähän kylpylätunnelmaa. Eli käytännössä tilaa ja viihtyisyyttä. Myös eteisessä tulee olla riittävästi tilaa niin pukeutumiselle kuin vaatteiden säilytyksellekin.Vähän meinaa kismittää se, että me löydettiin jo kesällä unelmiemme asunto. 1969-70 rakennettu funkkistyylinen, 193 neliöinen rivitaloasunto kahdessa kerroksessa. Yläkerrassa todella iso olohuone je keittiö/ruokailutila yhdistelmä. Lisäksi 3 makuuhuonetta, joista yhdestä olisi tullut vaatehuone. Alakerrassa iso takkahuone ja saunaosasto sekä pari pientä makkaria (esim työ- ja vierashuoneeksi) ja todella iso eteisaula. Se kuitenkin livahti käsistämme... 


Mutta eipä tässä hätää ole. Meillä on kiva koti, ja voidaan aivan rauhassa katsella ja odotella kunnes unelmakämppä tulee vastaan. Silmät, korvat ja etuovi.com auki... :)

4 kommenttia :

 1. Ensimmainen kuvasetti on IHANA! Olen todella hulluna 70-lukulaiseen okyrakentamiseen ja nama rapsahtavat juuri tahan kategoriaan. Viela uima-allas ja muuta en tarvitse!

  xxx

  VastaaPoista
 2. Sama täällä. Oli muuten TOSI hankala löytää kuvia taloista, jotka miellyttää silmää. Tämä on se tyyli, joka miellyttää.

  VastaaPoista
 3. Makumme taitaa olla melkoisen sama :). Olikohan tuo ko. asunto Kastellissa ja täysin alkuperäiskunnossa...? Nyt olisi Värtössä vähän vastaava myynnissä, mutta remontti on jo tehty.

  VastaaPoista
 4. No siellähän se...
  Mielestäni joku toinenkin voisi haluta muuttaa pois siitä talosta. =)

  VastaaPoista