3.2.2013

Ikea vs String

Jos tuntuu, että String-hyllyt on kukkarolle liian hintavat. Tai jos haluat Stringin tyylistä, mutta kuitenkin jotain muuta. Suosittelen kurkkaamaan Ikean valikoimasta Ekby Gällö hyllyt. Hyllykössä on metalliset pystykannattimet, aivan kuten Stringissäkin. Kannattimiin mahtuu 3 hyllylevyä, joita saa eri väreissä. Ikean Järpen hyllylevy on kannattimiin sopiva, hyllyköstä saa täten joko 79 cm tai 119 cm leveän.

Ekbyt yhdistettynä esim. Faktum-/ Bestå-kalusteisiin tai PS-kaappeihin, voi kasata hyvinkin samannäköisiä kokonaisuuksia kuin Stringeillä saa aikaan. PS-kaappi on 119 cm leveä, eli käy täydellisesti leveämmän Ekbyn alle. Bestå-kaappeja saa 120 cm leveänä, joten ei mene kuin sentillä metsään, sitä ei ihmissilmä edes huomaa. Faktum keittiösarjan seinäkaapistoista saa kasattua 80 cm leveän kokonaisuuden, joten siitä pari vastaavasti kapeammalle Ekbylle.

Sikäli mikäli kuitenkin "Stringiä sen olla pitää, eikä mitään muuta", niin FDS:ssa on tällä hetkellä -15 % alennus kaikista String-tuotteista. Tarjous on voimassa maaliskuun alkuun.

8 kommenttia :

 1. Ihan toimivan näköinen on tuo Ikean versio, vaikka ei aidon voittanutta ;) FDS:n tarjoukseen ei muuten kuulu String Pocket -hylly. Eli juuri sen, minkä aika moni haluaisi hankkia.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä. Tällainen tuote onkin jäänyt vallan huomaamatta. Mietin juuri stringejä lastenhuoneeseen, mutta ei tämäkään hullumpi olisi... :)

  VastaaPoista
 3. Ikean versio on kyllä kivannäköinen. Mukavasti samantyylinen kuin string, mutta ei liiaksi näytä kopioidulta kun on selkeästi erilainen. Olen tuota harkinnutkin joskus, mutta paikkaa ei vielä ole tullut vastaan. String pocketille sen sijaan olisi paikka jo odottamassa! :)

  VastaaPoista
 4. Minusta tuo Ikean versio on jopa nätimpi kuin String. En sano edes kopioksi, sen verran erinäköinen tuote kuitenkin kyseessä. Todennäköisesti ovat kuitenkin ottaneet idean Stringistä.

  VastaaPoista
 5. Ikean versio on kyllä oikein näpsäkkä, sitä voisin vaikka keittiöön miettiä. Miten tuo vaalean puun väri näyttää aina niin ihanalta kaikissa kuvissa, mutta paljon tunkkaisemmalta livenä.. Ehkä myymälöissä on vain heikompi valaistus.

  VastaaPoista
 6. Minuun taas tuo Ikean versio ei oikein iske.
  Sinulle olisi haaste blogissani. http://zubiscorner.blogspot.fi/2013/02/haaste-lempipaikka-kodissasi.html :)

  VastaaPoista
 7. Noi Stringhyllyt on kyllä tosi ihania, mutta tosiaan hintaakin niillä on.

  VastaaPoista
 8. Valkoisesta Stringistä olen itsekin jo pitkään haaveillut, vaikka käytettynäkin, mutta Ikean versioon (x2) tod.näk. päädyn, siinä kun on hinta mukavasti kohdallaan ja korkeuttakin idoliaan (Pocket) enemmän; sopinee näin ollen paremmin lastenhuoneeseen kahden pienen tyttösen aarteiden esittelyyn ja säilytykseen, vaikkei hyllyjen korkeussäätö-/muutosmahdollisuutta sitten olekaan. Niin: siis ollenkaan, mikä on kyllä vähän harmi... Noh, mutta eihän sitä nyt ihan kaikkea voi vaatia, joten hyvä näin ja Ikean hyllyillä mennään halvalla ja hymyssä suin eteenpäin ;).

  VastaaPoista