2.3.2011

70's makeuppia

Ensi sunnuntaina on jännät paikat ja uusia tilanteita tulossa, kun päästään tekemään Iso Ilon kanssa ensimmäisia promokuvauksia. Tekeillä oleva Leevi and the Leavings-projekti vie meidät 70-luvulle ja ulkonäön tulee olla sen mukainen. Tutkiskelin vähän, että miltäs me tyttöset 70-luvulla näytettiinkään... 

Luomilla käytettiin kirkkaita helmiäissävyjä, jotka levitettiin aina kulmakarvoihin asti ja kulmaluuta saatettiin korostaa valkoisella. Silmämeikki oli kuitenkin pehmeämpi kuin 1960-luvulla. Meikkivoide oli selvästi omaa ihoa tummempi, jonka päällä ei käytetty puuteria. Rajaukset tehtiin kynällä ja sisäkajal oli suosittu. Ripset käännettiin ja ripsiväriä levitettiin niin runsaasti että ripset paakkuuntuivat.


Ripsivärejä oli saatavilla monena eri sävynä. Huulissa suosittiin rajauksia ja pastellin sävyjä. Huulten tuli kiiltää. Vuosikymmenen lopulla huulipunan väri tummui. Poskipuna levitettiin pyöreäksi läiskäksi keskelle kasvoja voidemaisena oranssina tai pinkkinä helmiäisenä. Kulmakarvat olivat todella ohuet tai ne nypittiin kokonaan pois ja tilalle piirrettiin ohuet tummanruskeat kaaret.


Hiukset kiharrettiin höyryraudoilla Charlien enkelit-tyylisiksi. 

Muodissa olivat ennemminkin pitkät kuin lyhyet hiukset. Pitkät hiukset permanentattiin. Myös miehet ottivat permanentteja ja afrot olivat muodissa. 
Jakauksen paikka oli keskellä päätä. Myös Vidal Sassoonin geometriset leikkaukset olivat suosiossa.
Hiusmuotoilussa alkoi aivan uusi ajanjakso, sillä leikkaukset alettiin sovittaa kantajalleen. Otettiin huomioon hiuslaatu, pukeutuminen ja asiakkaan persoonallisuus. Punk-tyylin edustajat ajelivat hiuksensa pois, joko kokonaan tai osittain sekä nostivat hiuksensa pystyyn irokeesiksi. Heidän tukkansa saattoi olla minkä värinen tahansa maan ja taivaan väliltä.

Meidän pitäisi näyttää kuvauksissa mahdollisimman arkisilta... 
Katsotaanpas miten se onnistuu tällä 70-luvun ei niin arkisella meikkityylillä... :)

PS. Mää haluaisin NIIN tuollaisen afron!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti