9.9.2014

Hotellisuositus: Atlantica Aegean Park

Palatkaamme vielä hetkeksi Rhodoksen, ja lähinnä siis hotellimme tunnelmiin. Matkaa varatessa selasimme eri hotellivaihtoehtoja varmasti ainakin viikon, monta tuntia illassa. Välillä olimme menossa Rhodokselle, välillä jonnekin muualle, välillä olimme menossa valmismatkalle, välillä emme. Ei varmaan koskaan ole valinta ollut näin vaikeaa, johtunee suurilta osin varmastikin siitä, että emme valmismatkoja juurikaan harrasta. Ja kun tarpeeksi asiaa vatvoimme ja arvoimme, jouduimme luopumaan siitä tärkeimmästä kriteestä, eli omasta altaasta/pääsystä altaalle suoraan huoneesta. Kaikki ehti mennä. Valintamme oli lopulta Finnmatkojen all inclusive hotelli Kolymbiassa. Valitsimme perhehuoneen parvekkeella premium-puolelta (kuvassa tien vasemmalla puolen). Huone oli tilava, valoisa ja erittäin siistissä kunnossa. 


Sekään fakta, ettei meillä ollut omaa allaspääsyä huoneesta, ei haitannut yhtään, sillä premium-puolella oli oma viihtyisä ja rauhallinen allasalue allasbaareineen. Allasalue ei koskaan ollut täynnä, eikä sieltä tarvinnut varata kukonlaulun aikaan petipaikkoja, niin kuin selkeästi toisella puolella piti tehdä. Aamiaiselle mennessä oli suurin osa aurinkopedeistä varattuina (vaikka se oli siis kiellettyä hotellin sääntöjen mukaan). Pääsimme koko viikon ajan samoille allaspaikolle mihin kellon aikaan tahansa. Ja näytti muillakin kanssa-asujilla olevan omat vakkaripaikkansa altaan reunalla. Altaan vieressä oli katos, jonka alle sai pirpanan vaunuihin päikkäreille pois auringosta. Aurinkotuolit sai vedettyä pois varjosta, mutta olimme kuitenkin lähellä pikkuista koko ajan... vaikka olimme altaassakin. 

Hotellin vieressä oli vesipuisto, joka oli hotellivieraiden käytettävissä. Alla olevasta kuvasta näkee puiston takana olevan altaan, joka oli siis se meidän allas. Näin lähellä puisto oli, kuitenkaan sieltä ei mitään ääniä kantautunut meidän allasalueelle. 


Ruoka hotellissa oli loistavaa. Pääpuolella olevasta isosta buffetista sai aamiaisen lisäksi joka päivä eri maan teeman mukaista lounasta ja illallista. Tämän lisäksi oli muita pienempia ala carte ravintoloita niin tämän hotellin  kuin viereisen hotellin alueella, joihin sai tehdä varauksia ja kuuluivat myös all inclusive pakettiin. Tällä kertaa koimme helpoimmaksi ruokailla isossa buffassa, sillä sieltä löytyi tytöllekin vaikka ja mitä pureskeltavaa. Illallisella sai pöytään pyydettäessä vauvaruokaa, joka oli jotain kasvis- tai hedelmäsosetta. Tämän lisäksi hain sitten normibuffasta vielä muuta ruokaa, jota hän sai itse mutustella pikku sormin. Buffa oli tooooodella runsas; ei tarvinnut samoja ruokia kyllä viikon aikana maistella, jos ei niin halunnut. Hotellialueella oli lisäksi snack- ja juomabaareja, joista sai hakea virvokkeita, vettä, viiniä, olutta, alkoholia, jäätelöä ja kaikenlaista pikkusuolaista päivän aikana vain all inclusive ranneketta vilauttamalla. Kerran aikaisemminkin all inclusive hotellissa majailleena totesimme molemmat tämän olevan sata kertaa a) parempi ja b) ruoka/juomatarjonnaltaan kattavampi vaihtoehto. Egyptissä all inclusiveen kuuluvat hommat oli rajoitettuja, eikä mitä tahansa baarista saanut veloituksetta hakea. Täällä ei ollut mitään rajoitteita; kaikki mitä oli tarjolla kuului hintaan. 

Ison buffan yhteydessä oli myös esiintymislava, jossa oli joka illallisen aikaan jotain ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Meidän bilehile sheikkaajakin viihtyi vallan mainiosti, kun tuli musiikkia ja sai tanssia hytkyttää syönnin lomassa. Illallisemme kestikin yleensä usemamman tunnin, kerrankin sai nauttia seurasta ja pöydän antimista aivan kaikesssa rauhassa. 

Kaikinpuolin hotelli oli meille positiivinen yllätys, ja olimme todella tyytyväisiä, että pääsyimme pitkän pohdinnan jälkeen tähän hotelliin. Hotelli kaikkine alueineen oli hyvässä kunnossa ja siisti, johon varmaan myös osaltaan vaikutti se, ettei siellä juurikaan ollut kuin skandinaaveja vieraina. Pari nimeltä mainitsematonta törpöttelijä-lomailija-kansaa puuttui kokonaan. Minulla ainakin on tapana myös hotellissa siivota omat jälkeni. En muutu lomalla roskittavaksi idiootiksi, joka ei välitä kenestäkään muusta kanssalomailijasta. Hotellialueen välissä menevä pieni tie vai suoraan rantaan. Ranta ei ollut hotellin oma, mutta tokkopa siellä muitakaan kulkijoita kävi... En tiedä rannan toiminnasta päiväsaikaan, kun vietimme kaiken aurinkoajan altaalla. 

id-kuva


Jos valmismatkat pelottivat ennen tätä reissua, niin ei pelota enää yhtään niin paljon. Ja voin varmasti puhua meidän molempien puolesta, kun suosittelen tätä hotellia kaikille Rhodokselle matkaaville.

Osa kuvista lainattu Finnmatkojen sivuilta (KLIK)

14 kommenttia :

 1. Ollaan jo alustavasti mietitty ensi kesän matkaa Kreikan suuntaan ja tämä hotelli on putkahtanut esiin varteenotettavana vaihtoehtona. Kiitos siis, että jaoit kokemuksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että on jutusta jotain hyötyä jollekin! =)

   Poista
 2. Oi Rhodos... <3
  Siellä olimme kolme viikkoa paossa vesivahinkoa aikoinaan. Kiitos siis hyvästä vinkistä hotellin suhteen, koska sinne vielä palaamme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olloppas hyvä. Rhodos, ja Kreikan saaet yleensäkin, on kyllä ihania paikkoja.

   Poista
 3. Höh, luulin jo kommentoineeni?! Otetaan uusiksi :)

  Siis paikka näyttää superihanalta ja nyt nousi kauhea etelänmatkakuume. Sinulle voi varmaan lähettää laskun sen tartuttamisesta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistähän laskua tulemaan vain, lähden kyllä matkaan siinä tapauksessa. =)

   Poista
 4. Suuri matkakateus iski! Ihania kuvia :)

  http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. tuolla oltiin vuonna 2011 ja silloin oli vasta suunnitteilla tuo vesipuisto + laajennukset :) meillä oli oma käynti altaalle ja se oli meille parempi vaihtoehto. ihana paikka kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä toisella puolen se oma allaskäynti olisikin ollut aivan ehdoton, mutta tuosa homma toimi näinkin.

   Poista
 6. Kiitos suosituksesta! Me oltiin keväällä viereisessä hotellissa, siis siinä vesipuiston yhteydessä olevassa. Mietittiin seuraavalle reissulle tuota "teidän" hotellia, ja mulla ois siihen liittyen pari kysymystä. Olisi aivan superihanaa, jos jaksaisit vastata! Meidän pikkutyypit on noin 1,5 ja 4, joten ajattelin sun kiinnittäneen huomiota tällaisiin asioihin. Onko tuossa hotellissa leikkipuistoa? Ilmeisesti iltaohjelmaa on myös lapsille? Edellisessä hotellissa oli pojista nimittäin parasta lasten disco eri maiden maskottihahmojen kanssa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Hotellissa oli leikkipuisto, se oli siellä isommalla puolen ja aivan siinä ravintolan vieressä. Eli meillä kuusi-vee saattoi mennä sinne riehumaan vielä itsekseen ruoan jälkeen, jos ei jaksanut ravintolassa istua. Siellä oli Bamse-klubi ja kaikenlaista aktiviteettia perheen pienille niin päivällä kuin illallakin ravintossa olevan show:n merkeissä. Tuosta discosta en ole varma, mutta discotanssi-esityksiä siellä kyllä päivisin harjoiteltiin ja niitä sitten illalla esitettiin tässä kyseisessä show:ssa. Show oli sekoitus sekä aikuiseen makuun että lapsille, vuoroin kumpaakin. Leikkipuiston ja sen päiväklubin lisäksi oli sitten vielä se pienten allas siinä isommalla puolen. Isompi puoli huomattavasti vilkkaampi, että jos sitten kaipaa rauhaakin, niin suosittelen majoitukseen sitä uudenpaa puolta, tai ainakin käymään sielläkin altaalla loikoilemassa välillä. :)

   Poista
 7. Hei Sanna! Me ollaan mietitty just Rodosta ja tätä hotellia lomakohteeksi ensi syksylle.Hotelli näyttää kuvissasi oikein kivalta ja me ollaan just mietitty huonetta tuolta Premium-puolelta. Lasten kanssa matkustaessa on nimittäin hotellin oltava kiva ja siisti. Ilmeisesti Premium-puolen kaikista huoneista oli todella lyhyt matka altaalle? Ps. Blogissani on menossa kiva arvonta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi ja juuri tuota Premium-puolta, oli niin paljon rauhallisempi paikka.
   Ja se allas on siinä oven edessä heti tai jopa omalla takapihalla, riippuen huonevalinnasta.
   Ja isommat altaat/lasten altaat sitten heti tien toisella puolen (kuva 1 kertoo minkä tien yli pitää kulkea porteista).

   Poista