1.2.2011

That 70's Show

Vappu, ja kuoron uuden Leevi and the Leavings-ketjun ensi-ilta lähestyy hurjaa vauhtia.... Koreografiatreenit ovat kovassa vauhdissa ja lavashowtakin on jo päästy suunnittelemaan... Meidän on tarkoitus näyttää vanhalta seepian väriseltä valokuvalta 70-luvulta.

Tässä on joutunut siis hieman tutustumaan tarkemmin tuohon aikakauteen ja tyyliin.
Tyyliaika.com kuvaili 70-luvun tyylejä näin:

vaatteet ja tyyli:
unisex /  hippi  / disco / punkSuosittuja vaatekappaleita olivat A-linjaiset mekot, virkatut tai samettiset lakit, poolot, levenevälahkeiset housut, isokauluksiset paitapuserot, vakosametista tehdyt vaatteet, intinaanijakut ja hapsuliivit, jumpsuitit, mikroshortsit ja napapaidat joiden kanssa käytettiin pitkää jopa nilkkoihin saakka ulottuvaa neuleliiviä. Vuoden 1976 muodikkain vaate oli pitkä farkkuhame joka oli ommeltu erisävyisistä paloista tai leikattu spiraalin muotoon. Kengät olivat joko paksupohjaisia ja tolppakantaisia,  tai vaihtoehtoisesti rentoja tennareita.


Onneksi nyt on kevät 2011 ja muoti on juurikin tuota edellä mainittua. Jos ei mummolan vintiltä tai kirpparilta meinaa löytyä mitään, niin vaateliikkeistä ainakin löytyy. Menipä mihin liikkeeseen tahansa, niin on varmasti niin 70-luvun tyylin kuin seepian värimaailman ympäröimänä.

Kuvat lainattu: H&M, Nelly, Bubbleroom, Topshop

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti