21.5.2011

MÖKKIHÖPERÖ

Jos joskus olen iso ja rikas...

Voisin kuvitella satsaavani johonkin tällaiseen.
Kyllä mökkikin saa mielestäni olla avara ja valoisa, eikä aina niin mökkimäinen. =)
Tässä Virroilla sijaitsevassa Avanto Arkkitehtien suunnittelemassa mökissä ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä. Vaikka muoto onkin moderni, mökki on kuitenkin mökki, ilman mitään nykypäivän mukavuuksia.


Ok myönnän, että olen sen verran mukavuudenhaluinen, että en välttämättä itselleni laittaisi mökkiä, missä ei olisi juoksevaa vettä ja vessaa. Varsinkin jos mökki olisi myös talvikäytössä.  Mutta satunnaisesti ei sellainenkaan haittaa. Toisaalta taas, jos kaikki muu olisi kohdallaaan, niin miksipä ei.

Vaikka ei siinä perinteisessä hirsimökissäkään mitään vikaa ole. Ei missään nimessä.
Eikä edes perinteisessä lautamökissä. Niinkuin tässä meidän mummon vanhassa (entisessä) lautakasassa. Ja toisaalta minua voisi miellyttää myös oikein perinteinen punainen mummonmökki räsymattoineen ja riippukeinuineen. Joka olisi sitten täysi vastakohta omalle kodille ja arkielämälle.Paikkahan se on tärkein, ja tunnelma... ja seura.
Tämäkin vanha hökkeli oli todella matalan ja mutaisen järven rannalla, jonne piti mennä soutamalla ja jossa ei ollut mitään mukavuuksia. Mutta ei myöskään naapureita, eikä mitään muita ääniä kuin omia.. ja linnun laulua.  Voin sanoa täydestä sydämestäni, että aivan huippu paikka! Hienoja hetkiä siellä tuli vietettyä pitkin elämää, ennen kuin siitä päätettiin luopua parisen vuotta sitten.

Ja näkymät omalta rannaltahan olivat oikein miellyttävät. Ongelmahan sitä mökkiä laittaessa olisi vain siinä, että miten saat mökin sekä järven rannalta, että tunturista!

5 kommenttia :

 1. <3 <3 <3 TÄYDELLINEN <3 <3 <3 MÄ VOISIN ASUA TUOSSA!!! KIITOS, mä aion pitää tämän mielessä, kun suunnitellan varsinaista mökkiä (kunhan nyt ensin saatais se sauna valmiiks...). IHANA!

  VastaaPoista
 2. Ihana mökki! Katsoessani kuvia mietin, että onpa jotain samaa kuin Shanghain expon saunassa. Ja kun menin avan.to -sivuille, niin siellähän sauna oli :)!
  Meillä mietinnässä nykyisen mökin tilalle uusi mökki. Plushuviloiden mallisto on pyörinyt koneillamme melkoisesti. Mutta ensin on vuorossa tunturi"mökki" ;).

  VastaaPoista
 3. Ei muuta kuin onnea mökkiprojektiin! =)

  VastaaPoista