23.7.2011

Ljubljana (shoppailijan paratiisi)

Seuraavaksi siirryttiin takaisin EU-alueelle, Slovenian puolelle. Saavuimme kaupunkiin sunnuntaina, joka oli tukahduttavan helteinen päivä. Koko kaupunki oli unessa, ei paikallisia, ei turisteja, ei juuri ketään muita kuin me. Mikä sopi oikein hyvin. Saimme aivan rauhassa kierrellä kaupungilla, katsella maisemia ja taloja, istuskella terasseilla ja nauttia kuohuvaa.
Löytyi sieltä sitä moderniakin arkkitehtuuria, kun vähän etsi...
Hotellimme oli loistopaikalla, aivan vanhankaupungin keskustassa. Keskustan läpi virtaa Ljubljanica-joki, jonka ympärillä molemmin puolin on ravintoloita ja baareja vierivieressä. Kaupunki on mielestäni aivan ihana, viehättävä pikkukaupunki. Ja illan hämärtyessä siitä tuli vieläkin kauniimpi.
Seuraavana päivänä shoppailtiin muutama tunti tehokkaasti ennen siirtymistä seuraavaan paikkaan. Ljubljana on kyllä melkoinen shoppailijan paratiisi ja olisin viihtynyt siellä toisenkin yön. Vanhassa kaupungissa on runsaasti kenkä- ja vaateliikkeitä ja todellinen merkkiliikkeiden mekka, Galleria Emporium, sijaitsee aivan keskustorilla. Galleria oli niin hieno, että en uskaltanut edes alkaa valokuvata, kun ajattelin, että joku niistä tuiman näköisistä vartijoista käy kimppuuni.

Lisäksi kävimme autolla BTC Cityssä, joka on noin 6 km keskustasta sijaitseva ostoskeskus. Ja ostoskeskuksella tarkoitan nyt siis noin Muhoksen kokoista aluetta, jossa on kymmeniä Sellon/Jumbon kokoisia "pikku ostareita". Alueella kiersi bussit, jotka kuljettivat ostarista toiseen. Täältä löytyi kaikkea maan ja taivaan väliltä. Oli aivan toritavarasta ja perusrihkamasta kunnon merkkiliikkeisiin.Ljubljanaan voisin mieluusti mennä uudelleenkin. Ehdottomasti oli tämän reissun TOP 3:ssa tämä kaupunki, ja esim. pidennetty viikonloppu shoppaillen sopisi oikein hyvin joskus tulevaisuudessakin.

3 kommenttia :

  1. Tutunnäköisiä maisemia...omasta matkastani Ljubljanaan on jo kyllä aikaa.

    VastaaPoista
  2. Ompas ihanan näköistä! tuonne shoppailijan paratiisiin vois itsekkin mennä ;)

    VastaaPoista
  3. Tuonne pitää päästä. Muutenkin Slovenian itäosa jäi käymättä, siellä olisi hyvät ajomaastot. Slovenian tiet olivat muutenkin hyvässä kunnossa.

    VastaaPoista