21.2.2012

Kastehelmirakkaus

Pieni ajatus minulla on jo päässäni, mitä uutta voisin keittiööni haluta... ja oikeasti tarvitakin. Meillä ei nimittäin ole jälkiruoka-astioita minkään sorttisia. Kastehelmen astioista harmaa, ja varsinkin kirkas miellyttää silmääni todella paljon.

Kastehelmi on ollut yksi Oiva Toikan suosituimpia sarjoja. Toikka suunnitteli sarjan alun perin 1964 ja se oli tuotannossa vuoteen 1988. Kastehelmi on saanut inspiraationsa Suomen luonnosta, jossa kesäaamun auringossa voi nähdä kastepisaroiden kimaltavan heinänvarressa kuin helminauha. Idea lasipisaroilla koristellusta pinnasta syntyi, kun Toikka halusi peittää puristelasiin väistämättä jäävät saumakohdat. Näin kehittyi kokonaan uusi pintastruktuuri, joka korosti lasin elävyyttä ja valon heijastumia.  Vuonna 2010 vietettiin Oiva Toikan 50-vuotisjuhlavuotta Iittalalla ja sen kunniaksi Kastehelmen suosituimmat osat palasivat jälleen markkinoille.

Uutuutena tulleet kynttilälyhdytkin ovat aivan ihastuttavia. Törmäsin näihin tänään Stockmannilla kierrellessäni. Näissä pidän väriyhdistelmästä hiekka ja kirkas. Sopisi varmasti hyvin tulevaan makuuhuoneeseemme.

Tunnelmallista loppuillan jatkoa. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti