10.4.2012

Miksiköhän...?

Tykkään 70-luvun arkkitehtuurista.. tasa- ja pulpettikattoisista taloista.. Isoista ikkunoista.. L-mallista..

Oma vanha koti! Vuonna 71 rakennettu täystiilitalo Herukassa, joka sattuu olemaan myynnissä. Bongasin talon oikotieltä, mutta hieman on ulkonäkö ehtinyt vuosien saatossa muuttua... Isukki teki kattoremontin jo meidän aikanamme, mutta tänä päivänä en kyllä lähtisi kattoa muuttamaan muuta kuin pakon saattelemana. Enkä kyllä ymmärrä yhtään, että miksi noihin olohuoneen ikkunoihin on tuollaisia ruutuja ilmestynyt pienentämään ikkuna-alaa. Jos tänne yleinen esittely tulee, haluaisin kyllä mennä kurkkimaan, miltä siellä nykyään näyttää. Tuntuisikohan se paljon pienemmältä kuin muisti antaa ymmärtää. Varmaankin, kun talo tuntuu näyttävän jo nykypäivän kuvassa pienemmältä, kuin vanhoissa kuvissa. Vai onko se vain lapsen illuusiota..? =)


5 kommenttia :

 1. Aivan mahtava lajityyppinsä edustaja tuo vanha kotitalosi alkuperäisessä asussaan. Minäkään en ole vielä ihan hiffannut, mikä niissä tasakatoissa on niin rumaa ja pahaa. Joutuu sitä lunta kolailemaan loivemmalta harjakatoltakin ja ilman huoltoa ei mikään katto pysy kunnossa näillä leveysasteilla. Harmittaa, kun tämän aikakauden taloja yritetään remontoida muistuttamaan nykyaikaista, romanttista pakettitaloa vrt. nuo pikkuruudut tuolla olohuoneen ikkunoissa.

  VastaaPoista
 2. Meillä on -76 rakennettu punatiilivuorattu talo loivalla harjakatolla. Kun huopakate uusittiin, ei tullut mieleenkään alkaa muuttaa kattoa jyrkemmäksi, vaikka monet naapurit ovat niin tehneet. Ikkunat ovat vielä alkuperäiset, mutta toki niitä täytyy huoltaa. Varsinkin eteläpuolella. Eihän mikään pysy kunnossa huoltamatta.

  Työpaikalla monet nuoret parit ovat ostaneet tai teettäneet ison uuden omakotitalon ja vetäneet talouden tiukalle sen takia. Eikä ymmärretä, ettei uusikaan talo ole ikuisesti uusi vaan huoltotoimenpiteitä pitää ruveta tekemään samantien. Puhumattakaan kodinkoneiden kestoiästä nykyisin. Pankkitilillä pitäisi olla aina sen verran rahaa, että jääkaapin, pesukoneen tms. hajotessa voi mennä ostamaan uuden tilalle (jos ei kannata alkaa korjauttaa).

  Minäkään en ymmärrä noiden pikkuikkunoiden funktiota. Aivan selvästi remontoijassa on asunut pieni romantikko. Pitääpä käydä katsomassa sisäkuvia...

  VastaaPoista
 3. HEI siis myös minun entinen koti! Mulla tuli ensimmäisenä mieleen, että voisikohan tuonne mennä esittelyyn vain uteliaisuuttaan?! Pitäisikö mennä yhdessä heh heh =) Minähän en muista oikeastaan mitään tuosta talosta, koska olin niin pieni siellä asuessani! Kovin näyttää nykyään eriltä kuin mitä valokuvissa 70-luvun lopussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AIVAN! =)
   Heti viestiä jos näet että on esittelyssä niin treffataan siellä sitten. :)
   Hirvittää kyllä, että kuinka paljon pienemmältä se varmaan tuntuisi tänä päivänä kuin silloin...

   Poista