16.7.2012

Kaupunkilomalle...

Kun tällä hetkellä ei ole uutta reissua tiedossa, voi vain muistella menneitä matkoja uusien kohteiden etsinnän lomassa. Tässä muutama mieleiseni kaupunkilomakohde, joihin lähtisin alta aika yksikön uudelleenkin.

Barcelona

Upea kaupunki täynnä elämää ja mukavia ihmisiä. Kaupungissa on kaikille jotain; Upea vanha goottikaupunki, uutta modernia arkkitehtuuria, rantaelämää, ostospaikkoja ja ihania ravintoloita... ja ah sitä niin hyvää Sangriaa!

Suosittelen: Hop on hop off -bussia kiertäeksesi "ne pakolliset" ja paljon muutakin. Todella kätevä tapa tutustua kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin omassa rauhassa ja omaan tahtiin.

Shoppaile: Avinguda Diagonalilta löytyy kaikki kansainvälist huippumerkit Guccista Louis Vuittoniin. Täällä voi mennä sekaisin. 

Hotelli: Itse ottaisin hotellin ehdottomasti goottialueelta tai aivan sen läheisyydestä.


Amsterdam

Pienen kaupungin viehättävä idylli suuressa kaupungissa. Tämä paikka oli vain jotenkin niin sympaattinen. Ihmiset hyvin samanlaisia kuin me suomalaiset ja meininki oli rento ja ystävällinen... jotenkin kiireetön. Kaupungin arkitehtuuri on vallan ihastuttavaa ja kanaaliajelulla kaupunkiin voi tutustua aivan eri näkökulmasta.
Suosittelen: Vuokraa polkupyörä ja kiertele kaupunkia omatoimisesti, mene vaikka piknikille puistoon ja nauti kaupungin leppoisasta tunnelmasta. Mene kanaaliajelulle, iltaisin mahdollisuus syödä illallinen ja maistella viinejä samalla. 

Shoppaile: Tyylikäs De Bijenkorf ostoskeskus sisältää kaikki huippumerkit, lisäksi yli kilometrin mittaiselta Nieuwedijk-Kalverstraat ostoskadulta löytää melkeinpä kaikki mahdolliset ketjut ja merkit.

Hotelli: Mahdollisimman läheltä keskustaa

Amsterdamista lisää täällä, täällä ja täällä


Pariisi

Suuressa kaupungissa suuren kaupunkin meininki. Peloitteluista huolimatta ihmiset olivat äärimmäisen ystävällisiä, vaikka kielimuuriakin tuli vastaan, ei kukaan ollut meitä kohtaan töykeä tai ylimielinen. Paljon nähtävää, mutta jos aikaa on vain muutama päivä, kannattaa karsia jotain pois ja nauttia myös kaupungin tunnelmasta esimerkiksi kahviloista käsin.


Suosittelen: Osta metrolippu ja näe koko suuri kaupunki. Kaupungin metroverkosto on todella hyvä ja kahdenkin päivän aikana ehtii kiertämään paljon paikkoja.

Shoppaile: Galeries  Lafayette ostoskeskus sekä Champs Elysees-ostoskatu

Hotelli: Jonkin metroaseman läheisyydestä

Pariisista lisää täällä, täällä ja täälläDublin

Viehättävä pikkukaupunkimainen oleskelupaikka. Kaupungissa ei aivan älyttömästi ole nähtävää ja koettavaa, mutta jos haet lomaltasi vain mukavaa oleilua ystävien kanssa, shoppailua ja rentoa pubitunnelmaa, on tämä paikkasi.

Suosittelen: Guinnessin tehtaalla kannattaa käydä, vaikka ei oluen ystävä olisikaan. Kaupungin keskellä on ihana puisto, jossa kannattaa käydä vaikka piknikillä. 

Shoppaile: Pari pitkää ostoskatua: Grafton Street joen eteläpuolella sekä Henry Street pohjoispuolella. Lisäksi löytyy vähän kauempana keskustasta Dundrum Town Centre ostoskeskus.

Hotelli: Suht läheltä Temple Barin aluetta tai O´Connor streetia. Jos et halua aivan meluisimmalla alueella olla, vältä kuitenkin menemästä aivan Temple Bar alueen ytimeen.

Dublinista lisää täällä, täällä ja täällä

3 kommenttia :

  1. Amsterdam ja Pariisi ovat tulleet tutuiksi, tosin Pariisiin haluaisin tutustua vielä lisääkin. Barcelona kuitenkin kutkuttelee eniten. jos nyt ei olisi häistä johtuvaa rahanmenoa, olisin ostanut jo lentoliput! :D

    VastaaPoista
  2. Kauniinta kuvia sinulla on blogissasi :)

    VastaaPoista
  3. Barcelonan reissu tulossa... jippii! Kiitos ihanista kuvista, vähän sellaista alkufiilistelyä. Paitsi, että vasta syyskuussa matkaan...

    VastaaPoista