28.8.2012

Petivaatemania

Olen totaalisen kyllästynyt meidän petivaatteisiin. Toissa jouluna ostamieni Koodin hirvilakanoiden lisäksi en tykkää enää yksistäkään kaapissa olevista pussilakanoista. On niitä kyllä jo kauan katseltukin.  Kaikki ovat niin kirjavia ja levottomia, tai yksinkertaisesti vain väärän värisiä. Aluslakanat puolestaan ovat kaikki jo roskiskamaa. Uuden makuuhuoneen ja sängyn myötä haluan uudistaa myös liinavaatevarastoamme. Yllä olevat HM:n neutraalit, rauhalliset, yksiväriset lakanat ovat todella paljon mieleeni. Nämä kun ei ole hinnallakaan pilattuja, niin luulenpa että kotiutan näistä malleista molemmat. Ongelma on nimittäin se, että ei oikein meinaa löytyä mieleisiä tuplaleveitä pussilakanoita mistään, ja olen kyllä kaikki tietämäni nettiputiikit jo kolunnut. 

Ikeassakin oli muutama ihan ok näköinen vaihtoehto. Vähän liian krumeluuria makuuni, vaikka värimaailma onkin hyvä. Kahta alimmaista voisin käydä kuitenkin varalta myymälässä hiplaamassa seuraavan kerran kun sinne on asiaa.Tässä vielä suosikkini Marimekolta, käsittääkseni näitäkään ei mitään saa tuplaleveinä. Hetkiä ja Tasaraita valloittavat tutulla ja turvallisella värimaailmalla. Kun taas Kaiku on jotenkin vain aivan ihastuttava, niin värien kuin kuosinsakin puolesta. Jos Kaikua saisi tuplaleveänä pitäisi todellakin vielä harkita värien kirjon ostamista sänkyymme. Tuo kuosi voisi nimittäin olla aikasta ihana juttu muuten vaaleassa/valkoisessa makuuhuoneessa. Onhan meillä koivuparkettikin. :)

Onko sinulla vinkata jotain hyvää pussilakanakauppaa?

16 kommenttia :

 1. Olen itse täysin samassa tilanteessa! Kaikki petivaatteemme ovat mielestäni kauheita kuoseiltaan ja kunnoltaan. Tilasin jokin aika sitten H&M:ltä yksiväriset puuvillasatiiniset petivaatteet mutta ne eivät ole vielä kauan aikaa käytössä olleet (yksi pesu ja silitys) joten en osaa vielä muuta sanoa kuin että so far so good. Ikean petivaatteet on meillä menneet huonoiksi, saumat kiertyy ja puuvilla tuntuu ohuelta. Näissä H&M:n versioissa puuvilla tuntuu tosi napakalta. Tilasin samaan syssyyn valkoisen reunalakanan mikä myös yllätti jämäkkyydellään. Itsekin siis olen vielä eksyksissä mistä ne parhaat pussilakanat saa joten toivottavasti saat paljon vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä tiedoista, ei tosiaan ole noista Ikean tekstiileistä kokemuksia. Mutta kaiketi saa jäädä kokemattakin sitte. HM:stä olen kuullut muiltakin hyvää. Niitä ehkä uskallan kokeilla.

   Poista
 2. Mene Zeppeliniin Hemtexille. Siellä on aina joku ale menossa ja olen tehnyt sieltä hyviä löytöjä.

  VastaaPoista
 3. Meillä on Hemtexin pellavalakanat ja ne on kyllä mun lempparit. Haaveilen trikoolakanoista ja Hayn liukuvärjätyistä. Trikoolakanat on ollu HobbyHallissa tarjouksessa, mutta väärän värisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! pitää käydä Hemtexillä katsastamassa tarjontaa. =) Ne Hayt on kyllä kans aika ihanat.

   Poista
 4. Ikeassa on monen hintaisia ja monen laatuisia. Eli kyllä sieltäkin kannattaa vielä etsiä, jos sattuisi sopivat kohdalle. :)

  L.

  Ps. Ihana seurata remonttinne edistymistä, kun olen asunut naapuritalossa, jossa pohja on lähes identtinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, lupaan hiplata ainaskin siellä käydessäni :)
   Oi, onpas hauska juttu, siinähän se identtinen tosiaan tönöttää vieressä. Sisällä ei olla vielä päästy käymään...

   Poista
 5. Finalysonilla on mua miellyttäviä kuoseja. HM:n lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin Finlaysoninkin sivuilla, mutta tällä hetkellä ei sielläkään ole mitään minua miellyttävää parivuoteeseen... Odotellaan parempia aikoja. =)

   Poista
 6. Meillä myös tuplapeitto. Tällä hetkellä meiltä löytyy 3 pussilakanaa, joka riittää kyllä. H&M:n tuo harmaa, Finlaysonilta Harri Koskisen suunnittelema tummanharmaa ja sitten sellainen mustavalkoinen, jossa Teema-lasin muotoisia kuvioita. Finlayson sekin. Haluaisin nuo samat Marimekot, mutta ei onnistu. Kurjaa, että tuplapeittoihin on niin heikko valikoima, sillä kahta peittoa meille ei tule, mies on sitä mieltä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei niitä kyllä määräänsä enempää todellakaan tarvitse. Periaatteessa kahdethan pitäisi riittää, toiset pesussa ja toiset käytössä. Vaihtelu kuitenkin virkistää, niin sallittakoon se 3 tai 4 kuitenkin... =) Viehän ne aivan vietävästi tilaa kaapissakin. Periaatteessa yhdet saisi olla kuitenkin varalla normaalikokoisina, jos vaikka mökkireissulle tms tarvitsee petivaatteet ottaa mukaan. Siellä ei varmasti tuplapeitolla tee mitään.

   Poista
 7. täältä suosittelut H&M:n ja Hemtexin liinavaatteille! meillä on useampia ollu käytössä jo muutaman vuoden ja voin kehua laatua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on nyt HM ja Hemtex saanut niin paljon kehuja, että tilaan varmasti noi ylimmät (ainakin toiset) ja menen myös tutustumaan Hemtexin malleihin. Kiitosta vain sinullekin, ja mukava kuulla pitkästä aikaa!! =)

   Poista
 8. Minulta ääni Ikean lakanoille. Nepparit helmassa on huippujuttu, pussilakana pysyy hyvin paikoillaan. Ovat muutenkin olleet laadukkaita ja tykkään kuoseistakin. Ja ihan niitä edullisimpia olen ostellut. Uusimmat Marimekon lakanat puolestaan ovat olleet pettymys: jotenkin kovat ja karheat pesujenkin jälkeen ja pussilakana on turhan reilun kokoinen normaaliin peittoon, ei tahdo pysyä kunnolla paikallaan.

  VastaaPoista
 9. Mä liputan kyllä Marimekon puolesta, ainoat hyvät lakanat, mitä on ollut ikinä meillä ja paranee käytössä koko ajan. MUTTA sen pitää olla MMM-puuvillaa!!! Ja esim netistä ei näe, mitä se on, vaan putiikissa pitää vakoilla siitä mustasta ympyrästä, että montako ämmää siinä on :) Kesällä ostin just noi Kaikut, Kaiut? ...en osaa ilmeisesti suomea... ja mun värimaailma on yleensä samaa kuin sun, mutta LOVE IT!!! Kahta peittoa hankkimaan vaan ja Marit tilaukseen ;) Hetkiä on todnäk mun seuraavat.

  VastaaPoista