12.10.2012

Onko totta?

Nyt näyttää pahasti siltä, että meidän yläkertahan valmistuukin joskus. Itseasiassa se on hurahtanut jo niin kovasti eteenpäin lyhyessä ajassa (kiitos Janniksen!), että jos ollaan tänä viikonloppuna tositositosi ahkeria maalarimiehiä ja -naisia, niin ensi viikolla taidetaan tehdä taas (toivottavasti vähään aikaan viimeinen) keikka Ikeaan. Saadaan siis noutaa vaatehuoneen kalusteet. Voi onnen päivä. Aloin tässä muistella, että mistä se tämä vaatehuonekin sitten alkujaan lähti.

Ensin oli olemassa vain häilyvä ajatus, yläkerran kuvissa on mietitty lähinnä vasta seinien paikkoja.

Sitten tuli jo jotain ajatusta, että minkämoisen siitä tilasta haluaisi. Siinä vaiheessa olin juuri bongannut tämän valokuvatapetin, jonka halusin ehdottomasti vaatehuoneen seinälle (tapetissa olisi oikeasti ollut vain yksi kertaa tuo kuvio, mallinnusohjelma ei tajua sitä, vaan toistaa sen tietyin välimatkoin, siksi kuvassa tuollainen tyhmä osakuvio reunassa). Myös kalustekokonaisuuden ulkomuoto muuttui matkan varrella aika monta kertaa.


Jossain vaiheessa matkan varrella luovuin tapettiajatuksesta. En enää halunnutkaan tummaa tapettia. Seinä muuttui valkoiseksi (jääden odottamaan mahdollista uutta ideaa). Vaatehuoneen perällä oli aukko, johon olisi tullut lasi tuomaan luonnonvaloa tilan perälle.

... kunnes siitäkin luovuttiin. Tulimme siihen tulokseen ettemme halua tuijottaa sängystä vaatehuoneeseen, ja niin aukko laitettiin umpeen.



Kalusteet muuttivat muotoaan... Välillä huoneessa oli vain toisella seinällä kalustetta ja silloin se näytti liian putkulalta käytävältä. Tässä vaiheessa mietin pääni puhki, että mitä kivaa huoneeseen keksin, ettei se näytä vain tylsältä vaatekomerolta. Jotain sisustuksellista siellä pitää olla, ja haaveilin myös jostain kivasta säilytysratkaisusta mm. lempilaukuille ja kengille.

Ajatukset liiteli myös hienostuneemman, putiikkimaisen lookin ympärillä, mutta sitten tajusin, että ei se ole oikeasti yhtään minun/meidän tyyliä. En myöskään halua, että vaatehuoneen tyyli erottuu makuuhuoneen tyylistä ja sisustuksesta, koska ovat rintarinnan vierekkäin. Tästä sitten lähti ajatus siihen suuntaan, millaisena se edelleen päässäni on.


 Paitsi, että pitihän se kuitenkin vielä vähän muuttaa järjestystä... :)

Loppujen lopuksi suunnittelin kahdesta osasta Ikean Pax-järjestelmän, jotta tilasta ei tule pitkä ja kapea käytävä. Näin saimme vähän rytmiä tilaan ja syvyyttä pois. Emme halunneet kuitenkaan kulmaratkaisua, joten kaksi erillistä kahden metrin mittaista säilytysjärjestelmää meille nyt tulee. Siirsimme Stringin alunperin nojatuolille tarkoitettuun paikkaan tilan toiseen päähän. Ja nojatuoli sai nyt sitten luvan siirtyä muualle. Hankin tuohon varmaan sitten kuitenkin jonkun rahin tai jakkaran. Tapettiajatuksestakaan en ole vielä luopunut, mutta se ei tule olemaan mikään näistä, mistä aikaisemmin kirjoittelin. Muutamia ajatuksia on tullut senkin suhteen, niistä lisää myöhemmin. Jostain KUMMAN syystä tuo minun rakas mallintaja ei ole suostunut joka tapettia mallintamaan tuohon seinään... vaihtuu kuulemma kuitenkin vielä...? En ymmärrä. Tosi outoja puhelee....

Ja arvatkaa vain monesko versio tämä on Pax-järjestelmästä...!! En ole laskenut. Ja mistäpä tuota tietää, onko tämäkään viimeinen versio. Se selvinnee nyt, kun saadaan toiseen makkariin kalusteet kasattua (toivottavasti tänään), että näkee lopultakin, mitä vaatetta mihinkin menee ja paljonko tarvitaan tanko- / laatikkotilaa vielä vaatehuoneessa. Toivottavasti huomenna ollaan jo paljon viisaampia.


Me aletaan hommiin. Mukavaa perjantai-iltaa sinne! 

2 kommenttia :

  1. Saako kysyä, millä ohjelmalla nämä teidän mallinnukset on tehty? Ihan käsittämättömän hienoja... ja havainnollisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No saa kysyä:)
      Suunnitelmat tehdään Archicadilla ja rendaus Artlantiksella.

      Poista