5.11.2012

King Crab is in the HouseJos sanoisin, että kuningasrapu on minun uusin herkkuruokani, niin en valehtelisi yhtään. Pääsimme tosiaan viime perjantaina nauttimaan uuden King Crab House -ravintolan avajaisantimista Levillä. Ravut ja kaiketi suurin osa kaloistakin tuodaan ravintolaan Pohjois-Norjasta, samasta paikasta, josta häihimmekin ravut tilattiin.

En ole kovin kauan ollut kalan ystävä. Nuorempana en syönyt kalaa lainkaan, sitten jossain vaiheessa alkoi lohi maistua, ja tänäpäivänä menee niin sushit kuin mäditkin. Niin se mieli muuttuu (kun uskaltaa maistaa). Lohta, ja varsinkin graavilohta rakastan yli kaiken.

Perjantain alkupalassa oli kolmea eri kalaa; lohta, ruijanpallasta ja puna-ahventa. Lisäksi oli eri kalojen mätiä, sipulia ja muita lisukkeita, joita en nyt enää osaa eritellä. Puna-ahven oli minun suuhuni vähän liian sitkas, muutoin lautanen oli kertakaikkiaan herkku (ja suolainen).

Pääruoksi oli sitten, mitäs muutakaan kuin kuningasrapua. Neljän hengen pöytään kannettiin yllä oleva suuri vati, jossa oli koko rapu ja lisukkeena erilaisia (majoneesi)kastikkeita. Lisäksi tuli salaattia ja tuoretta leipää. Kuningasravun liha ei maistu katkaravulle, eikä se maistu kalallekaan. Se on jotain aivan muuta. Mutta aivan uskomattoman hyvää se on. Neljään pekkaan vedettiin tuollainen lautasellinen kilpaa. Ja mitäs sen jälkeen tapahtui? Tuli uusi samanlainen pöytään!! Juu-u, mahat tuli täyteen. Mutta koska ruoka on niin kevyttä, vain salaattia kaverina, ei siitä tule ähkyä eikä huonoa oloa. Hyvin jaksoi vielä Lakka-Creme-Brulén syödä jälkiruoaksi. :)


Ja niin tyytyväistä, niin tyytyväistä asiakasta oltiin kyllä. Harmi vain, että tätä herkkua saa niin harvoin. Jatkossa onneksi kuitenkin useammin kuin ennen, koska ravintola löytyy JO vajaan 400 kilometrin päästä.

Oletkos sinä maistanut tätä herkkua? 

ps. Pahoittelut kuvien laadusta. Ei ollut kunnon välineitä mukana, ja pimeys vallitsi yllämme :)

2 kommenttia :

  1. Nam, näyttääpä herkulliselta. Kuvat vie todellakin kielen mennessään.

    Sama ongelma on ollut muuten täällä noiden ravintolakuvien kanssa, ihana tunnelmavalo ei tahdo riittää ja toisaalta on jo niin kiire maistelemaan herkkuja, ettei jaksa käyttää aikaa kameran kanssa säätämiseen. Siltikin ihana fiilis kyllä välittyy näissä kuvissa.

    VastaaPoista
  2. Oho mikä setti! Aikaimoinen :D Kiva kuulla että hyvää, jos vaikka uskaltaisi joskus maistaa. Voitko kuvitella, en ole koskaan syönyt rapua! Ja siis katkarapujahan ei lasketa tähän :)

    VastaaPoista