27.11.2012

Kylpyhuone - Vielä vähän säätöä

Tämä kaksikko se sitten vietti eilisen illan ja vähän yötäkin koneen ääressä pistäen vielä kertaalleen yläkerran kylpyhuoneen kalusteet uusiksi. Täällä jo kerroin, että nyt olisi kaikki suunnitelmien osalta valmista, mutta taisin hieman huijata. Joku edelleen koko ajan mietitytti... Jokin puuttui. Kaipasin siis vielä jotain sisustuksellista elementtiä tai jotain yksityiskohtaa, joka tekisi tilasta vähemmän vessan näköisen.

Yllä olevista kuvista (Pinterest) huokuu sitä ajatusta, jota kylppäriin kaipaan. Niin värimaailman kuin tyylinkin suhteen. Yksinkertaista ja pelkistettyä, mutta vähän jotain sisustuksellistakin...  Alavasemmalla olevassa kylpyhuoneessa on allasmoduuli, josta se ajatus sitten lähti...

Ensimmäinen versio: Pytyn vieressä korkeahko säilytyskaluste, allas toisella seinällä, normaalit allaskaapit ja koko seinän levyinen iso peili.
> Iso kalusteteki tilasta ahtaan. Allas ja kaluste jotenkin tylsä noin.


Toinen versio: Allaskaluste siirtyi pytyn viereen, sen päällä iso peili. Toiselle seinälle jäi pitkä kaluste säilytystä varten ja sen päällä myöskin koko seinän levyinen peili.


> Allas ja kalusteet edellen jotenkin tylsiä ja tavanomaisia. Leveämmän kalusteen oven puoleinen reuna huono, kun sinne jää väkisin tuo kotelo. Peili ei sitten millään muotoutunut oikeaan muotoon, kokoon eikä paikkaan, vaikka sitä kuin kokeiltiin eri tavoin seinälle asettaa. Joko laattaa meni liikaa piiloon, tai peiliä ei saatu linjaan minkään kanssa.

Niinpä tultiin ratkaisuun kolme:
Allaskaluste muuttui Hi-Macsistä tehtyyn kokonaisuuteen, jossa allas uppoaa ja sulautuu moduuliin. Piilo-ovi pytyn puolella huoltoa, vessaharjaa ja papereita varten. Edestäpäin näyttää yhtenäiseltä mokkulalta (kuten ylinnä olevassa kollaasissakin). Kalusteen päälle saman levyinen korkea peili.

Toisen seinän kaluste kapeni niin, että molemmille sivuille jää tilaa hengittää, ja nurkassa oleva kotelo ei riko kalustetta. Lisäksi se kasvoi myös korkeutta niin, että kalusteet ovat täsmälleen saman korkuiset ja näyttävät nyt enemmän huonekaluilta, kuin kiintokalusteilta. Peiliä ei kiinnitetä seinään, vaan kalusteen päälle tulee pienempi irtopeili. Lisäksi siihen saa esille sisustusjuttuja mielensä mukaan, niin kuin saa tietenkin seinäpytyn päällekin.

id-vessa

Huh huh, jokohan nyt... 

10 kommenttia :

 1. Käytännöllisyyden ystävänä harkitsisin itse vielä tuota peiliä tason päällä irrallaan. Pölyjen pyyhkiminen (peilin takaa tasolta) ja itse peilinkin pyyhkiminen voi tuossa olla vähän hankalaa, ja peili on vaarassa kaatua ja pirstaloitua. Miten olisi suorakaiteen mutoinen peili poikittain seinälle? Ja nyt ei missään nimessä ole tarkoitus arvostella teidän suunnitelmaanne, kommentoin vaan sjatuksiani siksi, että itseä jäi harmittamaan omassa kodissa muutamat virheet suunnittelussa, kun piti liian kiireellä tehdä valinnat. Nyt sitten joutuu elämään niiden kanssa seuraavat kymmenen vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ja kiitos kommentistasi.
   Tosiasiassa emme ole vielä edes varmoja, että tuleeko tuohon lainkaan peiliä. Siihen voi tulla vaikka taulukin. Tai jotain aivan muuta. Ja jos joskus alkaa toiselta tuntua, niin sen peilin saa siihen seinään sitten. Se suorakaide ei nyt vain tuohon tilaan juurikaan sovi, koska siinä on niin hankalalla korkeudella ikkunat, joihin pitäisi ottaa joku linja. Lisäksi laattamme on 900*450 kokoinen, jota haluamme mahdollisimman paljon esille ja peili pitäisi olla myös linjassa sen kanssa. Näitä kuvia on tehty lukuisilla eri peilin koko- ja malli- ja asetelma-vaihtoehdoilla... ja ensimmäiset kuvat on tehty vuosi sitten... että on tätä mietitty enemmän ja vähemmän viimeisen vuoden ajan. :) Mutta todellakin jos mielemme muuttuu, niin peilin saamme siihen myöhemminkin.

   Poista
 2. Kivalta näyttää! Tässä vaiheessa on vielä helppo säätää, vaikka rasittavaakin se on, mutta palkitsee kuitenkin lopulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitähän minäkin yritän tuolle miehelle aina sanoa, kun sen sadatta kuvavariaatiota tehdään... "Että eikös se ole helpompi nyt miettiä kaikki vaihtoehdot ja muuttaa mieltään, entä kuin sitten kun kalusteet on paikoillaan?" =)

   Poista
 3. Mä jo huokailin noita ekan kollaasin kuvia että apua kuinka upeat kylppärit / wc:t teille tulikaan!! :) Tosin, nuo teidän omat suunnitelmanne eivät kyllä nekään jää yhtään jälkeen Pinterestin kuvista.. tykkään kovasti! Kaikista niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... toivotaan, että lopputulos vastaa suunnitelmia. =)

   Poista
 4. Ei liity wc:n mitenkään vaan vihdoin sain aikaiseksi tulla kiittämään ja kertomaan kuinka ihana, mahtava, yllättävä ja virkistävä juttu oli viime perjantaina meidän firman pikkujouluissa, Tuirassa, kun ohjelma "joulupukki" olikin teidän Iso Ilo kuoro!!! Mää niin tykkäsin, enkä tosiaan ollut ainoa! Se oli mulle ehdottomasti pikkujoulujen paras juttu kun en drinkkipöytäänkään juuri käsiksi masu-asukin vuoksi voinut kajota =) Kiitos se oli todella huippu! Tuun heti kattomaan teitä kun tilaisuus tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla! Kiitos paljon! Teille oli Iso Ilo esiintyä, me kiitämme hyvästä yleisöstä. =)

   Poista
 5. Ihan superhieno vessa on tulossa teille, wau! Minä tykkään just tuollaisista seinään nojailevista peileistä, tuovat mukavalla tavalla "hetkellistä" tuntua, rentoutta. Ja ihana kun on sellainen vessa tulossa, jota voi oikeastikin sisustaa. Pojot taas teille ja ahkeralle mallintajalle!
  - Ritutiina

  VastaaPoista