16.7.2013

Saunan sisustusmietteitä


Heipsan, pitkästä aikaa. Minulla on ollut laiska heinäkuu, vaikka millään lomalla en ole varsinaisesti ollutkaan (Instagram päivittyy kyllä koko ajan, vaikka täällä olisikin hiljaisempaa). Eilen olin kuitenkin reipas ja siivosin sauna- ja kylpyhuonetilat. Tämän toimenpiteen ja uusimman Avotakan innoittamana aloin taas miettiä saunan sisustuspoliittisia asioita. Saunatilaan emme ole vielä hankkineet mitään muuta kuin kaksi Minimi-jakkaraa sekä Luhta Homen pärekorit.

Yritin räpsiä taas uusia kuviakin tästä maailman hankalimmasta tilasta kuvata... hämärässä, suht pienessä tilassa, jossa on kaksi väliseinää korvattu lasilla, ei ole mitenkään helppo kuvata... Koska saunamme on tumma, savusaunamainen kokonaisuus, haluaisin sinne lisää vielä mökkisaunaan sopivia elementtejä; pellavaa, laudeliinoja, tyynyjä, pesuharjoja, kynttilöitä tai lyhtyjä... Mm. Lapuan Kankureilla on todella kivoja saunatekstiilejä joista kokosin omat suosikkini kollaasiin. Alla olevista tekstiileistä voisin kyllä kotiuttaa vaikka kaikki. Tekstiilivalinnoissa ainoana hankaluutena on vain lauteemme syvyys (85 cm), koska Lapuan Kankureiden laudeliinat ovat kaikki 48 cm syviä. Jos siis haluamme koko lauteen peittävän liinan, on joko valittava heidän valikoimastaan kylpypyyhkeitä (mikä ei ole ollenkaan huono vaihtoehto sekään) tai lähdettävä kangaskauppaan.7 kommenttia :

 1. Meillä on toi Lapuan kankureiden koivukuosinen laudeliina ja oon edelleen sitä mieltä että se on hienoin laudeliina mitä on markkinoilla ollut moneen vuoteen, jaksaa edelleen ihastuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen minäkin aivan ensimmäisenä ihastuin, mutta kovin näyttää hyvältä kaikki...

   Poista
 2. Teillä on aivan valloittavan ihastuttava sauna! Siis tykkään tosi paljon sen mökkitunnelmasta. Teit tämän postauksenkin ihan oikeaan aikaan, koska me mietimme juuri, mitä tekisimme omalle saunallemme, joka tosin on ihan perinteinen malliltaan, samoin väri on se perinteinen. Mutta maalauksella ja pienillä teoilla saunasta saisi vähän persoonallisemman ja viihtyisämmäkin kuten teillä. Musta/tumma värimaailma on pyörinyt mielessäni, ja nyt tuli vähän tämän postauksesi jälkeen mieli lähteä heti kauppaan. :D Noh, käväistään asuntomessuilla ensin kurkkimassa, miltä siellä uudet saunat näyttävät ja pohditaan sitten vielä, mikä meille voisi sopia.:) Juuri noita samaisia laudeliinojakin kävin kaupassa hipeltämässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Ollaan kyllä tykätty juuri tuosta tummasta väristä ja varsinkin piilutettujen seinien tuomasta mökkisaunafiiliksestä.
   On kuin olisi kotona lomalla, kun "saunamaailmaan" astuu sisään. =)Vaatii vain vähän vielä hienosäätöä...

   Poista
 3. Hei,
  aivan upeat kuvat todella kauniista sauna- ja kylpytilastanne. Mistä nuo lauteilla olevat pyyhkeet/liinat ovat?
  Ihanaa kesää teille.
  - Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, ja kiitos.
   Lauteilla olevat alustat ovat itseasiassa Ikean kylpyhuoneen mattoja. aivan loistavat tuohon käyttöön, sopivan kokoisia ja paksumman olomuotonsa vuoksi todella pehmoiset alustat istua.

   Poista