5.5.2014

Viikonlopun pihapuuhat
Moikka! Viikonlopun aikana ollaan vihdoinkin vähän aktivoiduttu pihallakin. Mikäänhän ei ehkä ole raivostuttavampaa, kuin mennä haravoimaan pihaa, jonka tietää kohta olevan kokonaan historiaa. Mutta minkäs teet. Tällä hetkellä suunnitelma on ottaa kone töihin ehkä heinä-/elokuussa, jolloin kaivetaan talon ympärille salaojat. Sitä ennen on yritettävä pitää pihamaa edes siedettävässä kunnossa. 

Vasta salaojien teon jälkeen meillä on mahdollista laittaa pihaa haluamaamme kuntoon. Ojien kaivuun yhteydessä saa jo samainen kone repiä maasta myös mm. orapihlaja-aidan sekä meidän ja naapurin väliä rajaavan pensas/(puu)/karsastuskötöstys-aidan. Tämän jälkeen pitäisi pärjätä omillamme. Tässä tontissa onkin haastetta, varsinkin kun molemmilla on puutarhapeukalo keskellä kämmentä. Tonttimme on melkoisen hassun mallinen, rinteessä, meidän tarpeisiin aivan liian iso ja vielä eilen täynnä melkoisen mielenkiintoisia tilanjakoja ja pensaiden paikkoja. Viime kesänä laitoimme jo koko etupihan terassiksi, joten sille puolen taloa ei enää juurikaan tarvitse kajota muuten kuin terassin sisustamistarkoituksessa. Tänään lähti jo yksi pensasaidan pätkä syreeniä talon takakulmalta, ja johan kummasti piha avartui ja muutti luonnettaan. Kerron tarkemmin pihasuunnitelmistamme tuonnempana, mutta lähtökohtaisesti siis helppohoitoista ja vaivatonta pihanhoitoa tässä haetaan. Eli ei nurmikkoa, ei pensasaitoja, eikä mitään muutakaan hoidettavaa... Kuulostaa helpolta, eikös? 

Omalla pihalla puuhastelun lisäksi viikonloppuun mahtui ystäviä, kummipojan luona vierailua, saunomista, poreammeessa lillumista, maukasta ruokaa sekä uuden pelin opettelua naapuriporukalla. Ostimme Carcassonen itsellemme joululahjaksi ja vasta nyt ehdimme (?) sitä ensimmäistä kertaa kokeilla. Olen kuullut paljon hehkutusta pelistä ja sen vuoksi sen ostinkin. Itselläni ei siitä mitään hajua ollut ennen eilistä. Vaikutti oikein viihdyttävältä ja koukuttavalta strategiapeliltä. Koko viikonloppu koko perheen voimin, olipa mukavaa. 

Mites siellä viikonloppu meni? Joko olet aloittanut pihapuuhat? 

6 kommenttia :

 1. Pyrin hillitsemään pihan puuhastelu vimmaani etten ostelisi jo kukkia paleltumaan. Viimekesänä tehty terassi pitäisi alkaa petsaamaan mutta kylmät ilmat odotuttaa sitä puuhaa vielä. Vihaan odottelua, haluaisin päästä tositoimiin heti.
  Eilen piipahdin kirpparille ja tein huippu löydön, siitä olen vieläkin fiiliksissäni.
  Iltasella piipahdettiin ystävien luo teelle ja heidän makkarissa oli erittäin mieleinen harmaa seinä, hieman se taittoin jossain valossa lilaan (yök) mutta vaaleus aste oli juurikin mieluisa. Maalikaupoille siis pian ja Ikeaan pääsyä odottelen.
  Huippu hauskaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin tuo terassin laitto syyhyttää ja jotain kukkaa ja yrttiä tulemaan noihin laatikoihin. Mutta tuo itse pihan rappaaminen ei oikein ole mun juttuja. Varsinkin se tylsä nurmikon leikkuu... blaah!
   Kivaa viikkoa sinnekin! :)

   Poista
 2. Oletkos muutes lähdössä blogikirppikselle myymään? Karla kyseli minuakin myyjäksi, mutta kevättalvella tyhjensin kaappini kirpparille joten taidan ahneena lähteä ostoksille sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joo! Tulehan moikkaamaan ainakin, jos et itse laita myyntikojua pystyyn.

   Poista
 3. No ehdottomasti. Ahneena haluan taas ostaa parhaat päältä ;)

  VastaaPoista
 4. Oottepa olleet reippaita! Mutta mitäs jos löytyykin joku uusi, kiva koti ;)?

  VastaaPoista