15.5.2014

Viime viikonloppuna


Viime viikonloppuna suuntasimme ystäväperheen kanssa Rukalle. Saimme ajatuksen mennä viettämään äitienpäivää sinne, kun tarjoutui tilaisuus saada tuttavan mökki käyttöön viikonlopuksi. Perjantaina lähdettiin ajelemaan iltapäivästä niin, että tyttö nukahti päikkäreilleen autoon. Tai no, nukahti jo olohuoneen matolle hetki ennen lähtöä, kun taas yllättäin meidän aiottu lähtöaika viivästyi. Yhdeltä piti olla viimeistään auton nokka kohti Rukaa, mutta taisi olla reilusti yli kaksi kello, kun oikeasti pääsimme lähtemään. Mutta eipä siitä mitään ongelmaa tullut. Tyttö nukkui koko matkan. Heräsi kanssamme ruokaostoksille Kuusamossa ja tyytyväisenä matkasi loppuun asti.  Mikä siinäkin on, että sitä ruokaa pitää ostaa aina kuin pienelle armeijalle, kun viikonlopuksi jonnekin lähtee..? Mielestäni vielä oikein yritimme miettiä kaupassa tarkkaan, että mitä syödään milloinkin, ettei tulisi kovin paljon turhaa. Mutta tuli kuitenkin. 

Itse viikonloppu meni mukavasti rentoutuen; saunoen, syöden ja jutustellen. Me naisväki emme lähteneet sitten edes rinteeseen, kun oli niin kurja keli, vettä satoi ja rinteet olivat jo huonossa kunnossa. Miehet kävivät kuitenkin. Me martat jäimme hoitamaan vauvakaartia siksi aikaa. Matkassa oli myös ihana kummipoikamme, joka on tasan kaksi kuukautta meidän tyttöä nuorempi. Puuhaa ja puhuttavaa riitti siis yllin kyllin ilman lasketteluakin. Ihana seurata, miten kaksi noin pientä jo ottaa jonkin sorttista kontaktia toisiinsa. Hauska on myös huomata, miten kaksi kuukautta pienen ihmisen elämässä tekee aivan mahdottoman paljon. Kehitys menee niin valtavaa vauhtia tuossa vaiheessa. 

Äitienpäivänä ei mitään sen suurempia rituaaleja suoritettu. Mummoille ja isomummoille soiteltiin ja läheteltiin kuvaviestejä ja miesväki tietenkin laittoi meille maittavan aamiaisen. Innolla tässä jo odottelen niitä aikoja, kun tyttö alkaa näistä asioista ymmärtämään. Odotan niitä ihania kortteja, jotka hän on omin pikku kätösin askarrellut ja joita sitten innoissaan tuodaan aamulla äitille, tai isänpäivänä isille. Muistan kuinka tärkeää se oli, kun itse olin lapsi. 

Mitenkäs siellä äitienpäivää vietettiin? 

(kuvat Kiutakönkäältä)

1 kommentti :

  1. Rukalla on aina tosi ihanaa, olemme monesti haaveilleet että jos voitamme lotossa niin ostamme sieltä oman mökin.
    Meillä äitienpäivä meni isin nukkuessä yövuoron jälkeen ja ilta syötiin kakkuja joka paikassa.
    Nyt on maalaukset maalattu ja lauantaina Ikeaan ostoksille. Blogikirppistä odotan innolla :)

    VastaaPoista