18.6.2014

Ostoksia ja palautuksia

Sunnuntaisen shoppailuhetken saaliina kotiin kantautui Stockan alesta bongattu Reiman keltainen kuoripuku. Ostin puvun syksyä ajatellen koossa 74, mutta tätä onnksi pystyy käyttämään jo nyt. Näyttää nimittäin tämä Suomen kesä sen verran syksyiseltä. Perusperiaatteenihan alennusmyyntiaikaan kaupoissa on se, että mitään en osta, joka ei ole vähintään -40 % alennuksessa. -20 % ja -30 % alennuksia en edes katso. Minusta ne on aivan turhia, ja onneksi suurin osa myymälöistä on moisista alennuksista ale-aikaan jo luopunutkin. Myöskin normaalihintaisilta tuotteilta suljen aleostoksilla silmäni kokonaan. Lindexin uutuuksissa olevaa panda-haalaria en kuitenkaan voinut jättää kauppaan. Ostin tämänkin koossa 74, jotta menisi sitten syksyllä (kun eihän näitä pitkälahkeisia näillä kesähelteillä tarvitse...?? niinpä niin). 

Tämä minun juhlakenkähakuni tuotti sen verran tulosta, että kannoin kotiin ihanat Tiger of Swedenin mustat kiiltonahkaiset avokkaat. Seuraavana päivänä kuitenkin kannoin kengät takaisin kauppaan. Ei auta, kokoni olisi 37,5. Koko 37 puristi hieman varpaista ja 38 ei pysynyt jalassa. Otin kuitenkin koon 38 mallatakseni sitä puolipohjallisten, pohjallisten sekä geelityynyjen kanssa. Mutta valitettavasti kenkä vain ei tuntunut TÄYDELLISELTÄ jalassa. Ja koska olen nykyään niin järkiostaja (!), en suostu ostamaan kaappiini mitään, mikä on vain melkein täydellistä. Varsinkaan näitä unelmavaatekaapin peruspilareita, kuten kiiltonahkaiset juhla-avokkaat. Tiedän, että jos kenkä ei ole täydellinen jalassa, niin mietin joka kerta kaupassa samanmoiset nähdessäni, että pitäisikö kokeilla olisiko tuo parempi... Ja sehän tarkoittaa silloin sitä, että peruspilari ei tässä tapauksessa olisi kunnossa. Eli turha ostos. Toisaalta harmittaa vietävästi, kun en edelleenkään löytänyt itselleni juhlakenkää, jolle oikeasti olisi nyt tarvetta. Toisaalta... olen niin ylpeä itsestäni, että osasin tehdä tämän järkipäätöksen! Hyvä minä. Luotan siihen, että ne täydelliset vielä löytyvät. En vain ymmärrä miksi niin harva merkki tekee puolikkaita kokoja. Juhlakengässä varsinkin se istuvuus on todella pienestä kiinni.

6 kommenttia :

 1. Minustakin noi 20-30% alet on lähinnä asiakkaan huijausta. Eikö tarkoitus ole päästä tavarasta eroon. Mun pitäis löytää myös perus mustat korkkarit. Helsingissä kurkkailin Clarksin valikoimaa sillä tykkään C.n kengistä tosi paljon,valikoima oli tosi tylsä joten etsinnät jatkukoon. Toi koko probleema on täälläkin kun jalka on 36.5

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Sellaisiahan on jo kantis-päivillä ja muissa mid season jutuissa. Ale aika on ale aika ja silloin tavara pitää myydä pois! Ugh, olen puhunut. :)

   Poista
 2. Sulla on niiiiin ihania vaatteita teidän tytölle, että voinko pliis tulla penkomaan seuraavalla Oulun reissulla kaikkia pieneksi jääneitä ja ostaa ne itelle? :D :D

  VastaaPoista
 3. Onneksi on täällä reissun päällä, niin ei tarvitse miettiä aleja :D. Olen ylpeä sinusta, että palautit kengät. Mulla on ainakin kaapit olleet täynnä noita "sopii, sopii" hutiostoksia.

  BTW - netti täällä niin hitaalla, etten jaksa kirjautua. Terkkuja koko perheelle Tiskleriltä ja Ukkoselta!

  VastaaPoista