4.9.2014

Rhodoksen vanhassa kaupungissa


id-kuva

Tiistai puikkelehdittiin Rhodoksen vanhan kaupungin muurien sisällä viehättävillä pikku kujilla. Pikkuruinen mukulakivi antoi mukavan jalkahieronnan kävelyn lomassa. Tähän kaupunginosaan saa helposti kulutettua aikaa aivan huomaamattaan, niin vie kreikkailainen idyli mennessään. Juuri kun luulet, että olet saavuttanut kaikista kapeimman kujan, kääntyy tie vielä pienempään solaan tai tunneliin. Näille kujille onkin helppo eksyä, tai ainakin kadottaa itsensä hetkeksi. Silmiä hivelevät maisemat ja itseään toistava katukuva saa miettimään vähän väliä " kävelinköhän minä tästä jo äsken?". 


Vanha kaupunki on luonnollisesti myös pullollaan paikallisia putiikkeja ja kojuja täynnä kaikenmaailman tavaraa. Jotain pientä tuliaista ostettiin jokaiselle. 

Kuumana päivänä pitää myös muistaa tankata välillä. 

Auringon laskiessa kaupungin muurien taakse siirryimme porttien ulkopuolelle sataman ravintolaan nauttimaan vielä virvokkeet, ennen kuin hyppäsimme taksiin ja ajelimme takaisin Kolymbiaan illalliselle. 


Vaikka tämä oli jo toinen visiittini tähän kauniiseen linnakkeeseen, uskon kuitenkin palaavani vielä... Until we meet again... 

4 kommenttia :