3.12.2014

Joulukalenteri

Tyylillemme uskollisina aloitimme ja saimme joulukalenterin valmiiksi hetkeä ennen H-hetkeä. Kalenteri tehtiin saneerausverkkoon, joka maalattiin ensin mustaksi. Pingotin rauraan punavalkoista lankaa kolmion malliin kuusen ääriviivoja kuvaamaan. Askartelin paperipussit 2 X ILO -blogin ohjeen mukaan ja printtasit numerotkin samaisesta paikasta. Tai siis Kaitsu printtasi. Ja tässä kohtaa emme siis kerro, että ohjeistin menemään kyseiseen juttuun ja sieltä klikkaamaan alla olevia linkkejä itse printteihin. Mies oli kuitenkin printannut minulle kyseisen jutun, jossa printestä oli vain pienet kuvakkeet. Eli numeromme ovat siis suhteellisen pieniä, mutta kuvitellaan, että se oli tarjoituskin. Koristelin pussit vielä jouluisella washi-teipillä ja kuuseen ripustin muutaman virkkaamani koristeen. 
Pussit täytimme Tekniikka-legoilla. Ensimmäiseen pussiin meni ohjeet ja siitä eteenpäin sitten ohjeiden etenemisjärjestyksessä osia niin, että aattona on pojalla kaikki osat ja ohjeet kahteen eri variaatioon tästä lego-yllätyksestä. Luulenpa, että aattoaamuna on hiljaista... Minkälaisia diy-joulukalentereita teillä on? Laittakaa mulle linkkejä, olis kiva käydä kurkkimassa (lue: kopioimassa ideoita). Ja millä te täytätte pussukat? Ensi vuonna pitänee pikku-neidillekin olla jo omat yllätyksensä. Täytyy aloittaa ideointi jo hyvissä ajoin, ettei tarvitse vain karkilla ja piparilla pusseja täyttää. Yksi ajatukseni on ollut 24-osainen palapeli... 

30 kommenttia :

  1. Ihanan joulukalenterin olet tehnyt :) Hauska idea tuo maalattu valuverkko kalenterin taustalla.

    VastaaPoista
  2. Onpas upea kalenteri ja todella hauskasti toteutettu tuon rautaverkon ympärille :) Hieman kutkuttaisi hakea varastosta itsellekin hieman tuota ( mikäs sen oikea nimi nyt on... ) verkkoa, siihenhän voisi laittaa tulevat joulukortit jne roikkumaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se, että tuota voi sitten hyödyntää jatkossa muuhunkin, kunnes taas ensi jouluna tarvitaan kalenterin pohjaa.

      Poista
  3. Ihanan näköinen ja mahtava idea! :))

    VastaaPoista
  4. Hienoa perheyhteistyötä! Tein kummitytölleni hänen toiselle joululleen ristipistoilla Disney-joulukalenteritaulun. Joka joulu olen täyttänyt pussukat ja ripustellut ne lenkkeihin.
    Ekana jouluna (neiti 2 v) oli pusseissa loruja ja niistä tuli Lorupussi. Sen jälkeen oli palapeli (juuri 24 osaa). Sittemmin mm. Legon joulukalenteri siirrettynä niihin pusseihin. Tänä vuonna ostin Tigerista kaikkea pientä eskarilaiselle.
    Aikoinaan annoin bestiksilleni Karkkipussin kalenterit, jotka täytettiin irtsareilla ja mukana oli aina päivän aforismi.

    VastaaPoista
  5. Piti vielä tulla vinkkaamaan, että kaveripariskunta on täyttänyt kalenteriin vuoropäiville pieniä lupauksia, vinkkejä, huomioimisia jne. toisilleen. Loistoidea minusta.

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, että sekä pussin taitteluohje että numerolappuset ovat päässee käyttöön! :) Ja miten hienosti olette vielä jatkojalostaneet kalenteri-ideaa, upea!! :) Tuota mitä kun en ihan ymmärtänyt, mistä miehesi siis tulosi laput??? ;D Kun noin pienet sai? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun laitoin linkin sinne sun juttuun, ja ohjeet mennä sen jutun alla oleviin linkkeihin. Niin olikin sitten printannut sen itse blogi-jutun, jossa nämä olivat vain siis pieninä kuvakkeina näkösällä. :) Miehet.

      Poista
  7. Wau, se on kerrassaan mahtava! Ja nuo pienet numerot on just hyvät. Ja hyvä tuo legoideakin, taidankin hyödyntää sitä ensi vuonna!

    Täälläkin jäi kalenterin valmistuminen ihan viimetippaan, mutta juuri ja juuri ehdin saada valmiiksi ennen joulukuuta. Meillä ei ollut ollenkaan pussukoita, vaan tällainen http://kalliolla-kukkulalla.blogspot.fi/2014/11/tonttujen-joulukalenteri.html hmm...magneettinen tehtäväkalenteri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva! Kiitos linkista, ja vinkistä! Mukavaa joulua!

      Poista
  8. Aivan ihana kalenteri teilläkin <3 <3

    VastaaPoista
  9. Olette jaksaneet tehdä tosi kivan kalenterin. Me tylsät ostimme kaupankalenterit. Pääasia että lapset tykkää :D

    VastaaPoista
  10. Kiva kalenteri!! Meillä,onn tuota verkkoa eteisessä ja siihen taidetaan tänä vuonna kerätä joulukortit. Blogissani onki juuri juttu meidän kalentereista. Eri ikäiset lapset tarvitsevat vähän erilaiset kalenterit...ja yhden avaamisestakin tulis vaan riitaa.:) Sisällä kalentereissa kaikenlaista pientä...kolikoita, arpa, hammastahnaa, väritysksuvia, pinnejä, koruja, kynsilakkaa jne. Parhaimipia ovat kuitenkin pienet lahjakortit, joissa luvataan jalkahoitoa, kampauksentekoa, uintireissua, käsihoitoa.... Ja ihan siis kotikonstein hoidetaan. Lapset ovat tykänneet kovasti, suosittelen. Ihanaa joulunodotusta teille! ( Voi olla, että ensi vuonna täytyy käydä " kalenterivarkaissa". ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjakortit ja lupaukset on kyllä hyvä idea. Ajattelin, että näin isoon verkkoon/kuuseen mahtuu ensi vuonna kahdet pussukat (eriväriset), molemmille omansa. Jos ei sitten ensi jouluun mennessä keksi jotain aivan uutta ideaa. :)

      Poista
  11. Aivan ihana! Tuo verkko on makee. Just satuin viis minsaa sit bongaamaan sellaisen toisestakin blogista ja heti perään täältä, eri värissä tosin. Hmm, arvaa tekeekö nyt mieli sit omaankin kotiin ;)
    Mun kalenteri on vielä kuvaamatta.. ei olla päästy sen takia avaamaan yhtään luukkua, kun kuvat pitää ensin ottaa :D Tosin eipä se ole vielä seinälläkään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tarviiko tuota nyt aina seinällekään nostaa, pääasia että ylläreitä löytyy .=)

      Poista
  12. No wau mikä kalenteri! Itse sitä vaan availee ostokalentereita... :D

    VastaaPoista
  13. Voi ihanuus! Yksi parhaista itse tehdyistä, sanoisin. Me tehtiin myös kslenteri Ikean rikki menneeseen Ribbaan. Tytär halusi ultraminimalistisen ja sellaisen sitten värkkäsin. Tässä linkki: http://www.taloluck.com/1/post/2014/11/minimalistinen-joulukalenteri.html

    VastaaPoista
  14. Ps. hyvää itsenäisyyspäivää toivottaa: Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvää joulua!
      Terveisin; oho kun kesti tämä vastaaminen hetkisen :)

      Poista
  15. Onpas kiva idea tuo kalenteri! Meilläkin diy kuusikalenteri mutta vähän eri tavalla toteutettuna http://kiveajaunelmia.blogspot.fi/2014/11/diy-joulukalenteri.html?m=0.
    Tuohon verkkoonhan voisi kehittää vaikka mitä ihanaa yrttitarhaa keväämmällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuohon erkkoon nyt voi kehitellä melkeinpä mitä vain, siitäpä se onkin niin kiva ja kätevä. =)
      Ihana kalenteri teilläkin. Sekin meni korvan taakse talteen. :)

      Poista