30.11.2010

Joulua kotiin.

Kuinka tehdä joulu taloon, jossa kumpikaan ei voi sietää mitään joulukoristuksia, tai -värejä...? Tai ylipäätään tykkää minkään sortin tilpehööristä...

Kokeilin keksiä jotain ideoita tuomaan joulun tunnelmaa kotiin meidän ehdoilla. Eli yksinkertaista, mustaa, valkoista ja harmaata.


Joulupöytään uskalsin laittaa ehdolle hieman koristeellisempaakin, kun kattaukset eivät kuitenkaan ole koko aikaa esillä, ja pikku jutuilla saa helposti hienoja kokonaisuuksia aikaan. Juhlapöytään sopii hienosti Iittalan Tapio-sarja, jota olen jo jonkin verran keräillyt. Tuo viinikarahvi on kylläkin vielä vasta haaveissa. Tapio on sopivasti juhlavampi setti minun makuuni, mutta ei liian krumeluuria kuitenkaan. Hankintalistalla olisi vielä  jouluateriaa varten kunnolliset,  kankaiset servetit ja niihin servettirenkaat. Poro-aiheiset paikkakorttipidikkeet olivat vain niin hauskat, että pääsivät mukaan kuvaan. Servetit, renkaat, porot ja valkoinen kynttilä Zara Home ja kynttilänjalat Finnish Design Shop.


Makuuhuoneeseen voisi tunnelmaa luoda esim. uusilla, erityylisillä petivaatteilla, koristetyynyillä ja muilla tekstiileillä. Minusta Hobby Hallin Koodi hirvilakanat ovat aivan ihastuttavat jollain kummalla tavalla... ja sopisivat joulun tunnelmaan. Joutuupi kaiketi tilaamaan. Molemmat petivaatteet sekä ylimmät tyynyt ja huopa Hobby Hallista. Alemmat tyynyt Zara Home. Luonnollisesti kynttilät ovat aina in ja luovat ihanan tunnelman. Päässäni kävi myös villi ajatus, että "jouluhimmelin" virkaa voisi toimittaa esimerkiksi Anttilan kattokruunu, joka toisi tilaan juhlavampaa tunnelmaa olematta kuitenkaan mikään oikea joulukoriste.


 

Olohuoneeseen luonnollisesti mustaa ja valkoista, eikä missään nimessä mitään ylikoristeellista. Iittalan Kivi tuikut harmaana ja mattakirkkaana ovat luottopakkini, joita voisin kerätä mielin määrin ja valaista koko asunnon vain tuikuilla. Lumipallo-kynttilät Zara Homesta ja hauska tulitikun mentävällä aukolla varustettu Muuto Match Finnish Design Shopista. Joulukuusen korvike voisi olla esim. Anttilan metallinen pöytäkuusi. Karvaisen torkkupeiton ja siihen kuuluvat valkoiset tyynyt jo tilasinkin HM:ltä tuomaan vähän lämpöä ja pehmeyttä olohuoneeseen. Ja nämähän nyt voivat olla esillä vaikka koko lopputalven. 

Haaveilenkin jo kuumasta glögistä kynttilän valossa, uuden lämpimän torkkupeiton alla, villasukat jalassa... ja telsusta tulee tietenki Greyn Anatomia... :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti