7.12.2010

Linnan juhlat vs. vanhojen tanssit

Linnan juhlia en katsonut. Tiedän nimittäin nukahtavani heti sen jälkeen kun se ensimmäinen ovi avataan ja väkeä alkaa köpötellä sisään. Aivan liian hidastempoista viihdettä minun makuun. Tsekkasin kuitenkin mekot ja leningit tänä aamuna netistä. Ja niin kuin joka ikinen vuosi aiemminkin, ei sieltä meinaa löytyä sellaista, joka itseäni säväyttäisi. Hakemalla kun haki, niin sain koottua top vitosen... mikä ikinä sitten järjestys onkaan. Vaikka olenkin normaalisti sen mustan, klassisen ja yksinkertaisen tyylikkään mallin ystävä, niin tällä kertaa valitsin Taiveahon Satun puvun ykköseksi. Malli oli hauska ja väri oli kaunis. Sopi kantajalleen erityisen hyvin.


Serkkuni pyysi minua tänään avuksi valitsemaan hänelle vanhojen tanssi-pukua. Tästä pyynnöstä ja linnan juhlien pukukavalgaadista sain inspiraation. Kokosin yhteen pukuja,  joissa itse haluaisin tanssia, jos saisin ottaa vanhojen tanssit kertauksen vuoksi uudelleen. (ja mielestäni ne pitäisikin ottaa, koska se puku, jossa vuonna -96 valssattiin, ei todellakaan ole se, missä itseni tänä päivänä näkisin)


Jos saisin nyt valita itselleni tanssiaispuvun, se olisi joko
a. perus klassinen ja kapealinjainen iltapuku, jota voisi siis käyttää muuallakin kuin tanssiaisissa (ylärivi keskellä)
b. joku hieman enemmän "tuhkimo-linjalle" kallistuva (ylärivi oikea ja vasen sekä alarivi tumman harmaa)
c. jotain "linnanneito-tyylistä", useita kerroksia hulmuavaa sifonkia (alarivin sininen, vaalean harmaa sekä turkoosi)

Kuvat: Stilissima

Nyt kun näitä pukuja tässä katselen, niin haluaisin laittaa kaikki nämä päälleni ja haluaisin entistä kovemmin sen vanhojen tanssien uusinta-ottelun!!!

Se oli ehdottomasti lukioajan paras päivä. Ne tanssithan oli aivan ihania ja meininki mahtava... vaikkakin meinasin aiheuttaa niin jumppamaikalle kuin parilleni sydärin ja myöhästyä Ouluhallin esityksestä. Juoksin paikalleni yleisön ja kanssatanssijoiden tuijottaessa hiljaa ympärillä. Musiikki alkoi soida heti, kun olin löytänyt oman kouluni ja parini. Olin mielestäni juuri oikeaan aikaan paikalla enkä yhtään myöhässä. Ihme hermoilua muilta. :)

Oi niitä aikoja...

Saas nähdä sattuuko tämä minun maku yhtään yksiin tuon nykynuorison kanssa....  ;)

1 kommentti :