15.3.2011

Pikku paniikista kehkeytyy kunnon skandaali

Häät, tuo ihana onnen päivä.

Miksi kuitenkin tuntuu, että aina yhden päivän kuluessa, toivoisin myös hääpäivän siirtyneen yhdellä päivällä eteenpäin... Ei sillä etten haluaisi sen koittavan, vaan sillä, että en osaa ajatella yhtään mitään. En pysty käsittämään, että pitäisi alkaa tehdä suunnitelmia, varauksia, sovituksia, tilauksia... Mitä minun pitää tehdä? Millon minun pitää tehdä se?

kuva: frostywinterweddings.com

Löysin netistä morsiuspari.fi sivuilta muistilistan häiden suunnitteluun. Siitä ensimmäinen osio kuuluu näin; 

6 kk-12 kk ennen hääpäivää
♥ Mietitään mahdollisia hääpäiviä
♥ Valitaan vihkimuoto
♥ Varataan vihkitila, vihkipappi ja kanttori tai aika maistraatista
♥ Valmistetaan alustava budjetti, vieraslista ja aikataulu juhlan suunnittelua varten
♥ Valitaan hääjuhlapaikka hyvien kulkuyhteyksien päästä kirkosta / vihkipaikasta
♥ Mietitään häiden teema, joka helpottaa häävalmisteluja
♥ Kartoitetaan juhlatarjoilujen vaihtoehtoja
♥ Valitaan kaaso, puhemies, bestman sekä morsiustytöt ja sulhaspojat
♥ Keskustellaan tulevan puolison kanssa tulevaisuudesta, toiveista ja odotuksista (tää on paras! Eikö tämä pitäisi tehdä jo ENNEN kuin päätetään viettää loppuelämä yhdessä??)
♥ Tutustutaan vihkisormus vaihtoehtoihin
♥ Mietitään juhlapäivän pukeutumista ja pukukoodia
♥ Varataan valokuvaaja ja videokuvaustiimi
♥ Kuljetukset hääpaikalle ja takaisin
♥ Lähetetään ennakkokutsut, varsinkin jos häät on ulkomailla tai vieraat joutuvat matkaamaan pitkän matkan tai häät ovat kesän lomakauden aikana


Hääpäivä on päätetty, ja se on ennen tulevaa joulua. Aluperin oli tarkoitus, että se on sama päivä kuin kihlajaispäivä, eli helmikuun 25. Huomasimme kuitenkin, että helmikuun lopussa on jo aivan liian valoisaa iltaisin ja lumikin (ainakin tänä vuonna) oli jo loskaista ja likaista. Tämä ei oikein sointunut ajatukseemme tunnelmallisista talvihäistä pakkassäässä. Siirsimme siis häät joulukuun puoleen väliin ja toivomme, että lumi on jo maassa. Pimeäähän on varmasti. Tällä tavoin saamme myös kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun pääsemme joulua pakoon ja häämatkalle samalla lennolla

kuva: frostywinterweddings.blogspot.com


Meillä on jo aika kirkas ajatus hääpäivän kulusta. Häät tulevat olemaan iltajuhla ja vain aikuisille. Paikka on jo varattu ja paikan juhlailmeen luominenkin on jo aika selvänä päässämme. Siviilivihkiminen tullaan tekemään juhlapaikan pihalla olevassa puistossa ulkotulien ja kynttilöiden valossa. Mahdollisimman lyhyellä kaavalla tietenkin. Pitää jo ajatella vieraiden palelevia varpaitakin. =) Vieraslistakin alkaa jo olla valmis ja osa on saanut jo ilmoituksen tulevasta hääpäivä.


Työn alla myös on jo valokuuvaja sekä häämatka. Mitään erityistä kuljetusta tuskin edes otamme, koska olemme samassa paikassa koko ajan, niin taksi on paras vaihtoehto meille. Ei ole mitään tarvetta erikoisautoille tai muille omituisille kuljetusvälineille. Sormukset on jo ostettu.

Äkkiseltään ajateltuna To Do-listalla olisi siis vielä ennen kesää vain soittaa maistraattiin, tilata pitopalvelu sekä miettiä ja käydä ainakin sovittelemassa pukuja.Tässähän ei ole mitään hätää... Eihän?


kuva: cakepower.com
Täytyy kuitenkin tunnustaa, että aika ajoin (päivittäin) hiipii ajatus karkaamisesta mieleeni... Kuinka ihanaa olisi mennä murun kanssa kaksistaan jonnekin paratiisisaarelle ja avioitua siellä ilman mitään stressiä mistään... Tämä nyt kuitenkin jääköön vain haaveeksi. Älkää huoliko ystävät rakkaat! Kyllä te juhlanne saatte! =)


2 kommenttia :

  1. Ihanaa, talvihäät! Onnea jo näin etukäteen..=)=)ihania kuvia olit tuohon keräillyt.

    VastaaPoista