7.3.2011

Viimeistä Pariisi-päivää viedään

Sunnuntai oli aika tehokas päivä. Singahdeltiin metrolla ees sun taas ympäri Pariisia aamusta lähtien. Ostettiin heti perjantaina lentokentältä 3 päivän lippu julkisiin ja se oli hyvä valinta. Tuli varmasti koko rahan edestä reissattua. Henkilökohtaisesti rakastan matkustaa metrolla Euroopan suurkaupungeissa... Siellä on sitä paikallisuutta ja kaupungin oikeaa menoa ja fiilistä... ja kuinka nopeaa ja helppoa liikkuminen on. Paljon nopeampaa ja helpompaa kuin päästä bussilla Oulussa keskustasta kotiin. 

La Defencen aukiollaMoulin Rougen kautta Mont Martelle.
Sitten Louvre

Tämän lähemmäs ei Notre Damea päästy.Ja tässä vaiheessa olikin sitten jo niin kipeät jalat, että hotellin lähelle ravintolaan syömään ja siitä sitten lentokentälle & kotia kohti. Pikku vinkki; jos sinun pitää kävellä koko päivä, kiivetä lähes 700 porrasta ylös ja tulla vielä sama matka alas, älä laita Consseja jalkaan. Oli kuulkaas sellanen pohjejumi koko loppu reissun ja vielä pitkään reissun jälkeen, ettei mitään järkeä.

Koska shoppailuaika loppui kaupungissa lauantaina kesken, niin olin ajatellut tuhlata vielä vähän kentällä.... Mutta kylläpä olikin Gaullen kentällä hyvin piilotettu myymälät, kun ei löytynyt ollenkaan. Eihän me nyt voitu tajuta, että ne on jossain kellarissa ja sinne pitää mennä ENNEN kuin mennään turvatarkastuksesta läpi... No, vaikka shoppingit jäikin tällä reissulla vähäisiksi, niin saihan tuo muru keksittyä rahan menoa tulevaksi vuodeksi..Yleiseti voin sanoa Pariisista, että todellakin näkemisen arvoinen paikka. 3 päivää on aivan liian lyhyt aika nähdä kaikki ja ehtiä vielä shoppailemaankin. Meitä "peloteltiin" ennen lähtöä etteivät pariisilaiset ala puhumaan englantia ja voivat olla tylyjä. Ainakin meidän kohdalla voin sanoa että pötypuhetta, päinvastoin. Ihania ihmisiä ja ystävällistä palvelua. Moni puhui kyllä todella huonoa englantia, mutta yritystä kyllä riitti.

Varma paluu vielä joku päivä tähän kaupunkiin. Love it!

1 kommentti :

  1. Metrolla kulkeminen on kyllä viisasta. Mekin seikkailtiin Budapestissä metrolla kuin vanhat tekijät kunhan alkukankeuden ja yhden eksymisen jälkeen uskaltauduttiin julkisiin. Moulin Rouge WAU kävittekö siellä?

    VastaaPoista