27.7.2011

Bled

Ljubljanan shoppailuaamun jälkeen suuntasimme ensin Predjamaan, jossa on kallion seinään rakennettu linna. Vähän erilainen kuin muut linnat, joissa olen vieraillut. Tässä huoneet ja rakennelmat jatkuvat syvälle kallion sisään. Yksi tunneli johtaa kauas Postojnaan saakka, josta ennen muinoin linnan oltua saarretttuna pystyi hakemaan ruoka- ja asetarvikkeita salassa. Kovin pitkälle meillä ei ollut lupa kuitenkaan mennä nuuskimaan (enkä olisi kyllä uskaltanutkaan), mutta jonkin matkaa kuitenkin.


Tästä ajoimme Bledin kylään, joka sijaitsee Juliaanisten Alppien keskellä, kuvankauniin Bled-järven rannalla. Pieni ja tunnelmaltaan kiireetön alppikylä oli ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Maisemat olivat kuin postikortista.
Kävimme myös Bohenj-järvellä,  joka on Slovenian suurin järvi ja sijaitsee Triglavin kansallispuistossa noin 30 km Bledistä. Sieltä nousimme päätä huimaavan matkan hissillä Alpeille ihastelemaan maisemia.


Bled on yksi Slovenian suosituimmista matkakohteista, ja sen kyllä huomasi. Turistien, varsinkin amerikkalaisten, määrä oli valtava. Vielä paikassa oli kuitenkin rauhallista pikkukaupungin tunnelmaa. Toivon vain, että näin on jatkossakin, eikä turistimassat ja suuret hotelliketjut valtaisi koko paikkaa. 

3 kommenttia :

 1. Ihana katsoa kuviasi, koska ollaan reissattu tänä kesänä samoilla seuduilla.

  Täällä on kuvia Bledistä: http://valostavarjoon.blogspot.com/2011/07/bled-slovenia.html

  ja on siellä muitakin kuvia.

  Laitoin sinut lukulistalleni, ollaan saman kaupungin asukkaita :)

  VastaaPoista
 2. Oi, kivaa! =)
  Pitää käydä tsekkaan.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia!!! On kyllä niin upean näköisiä paikkoja. Ja tuo linna...WAU!!!

  VastaaPoista