28.7.2011

Bovec

Bledistä ajoimme Granjska Goran alppikylän kautta Boveciin. Matkareitti meni Juliaanisten Alppien yli, ja pienen pientä jyrkkää serpentiinitietä mentiin ylös ja alas 1600 metrin korkeuteen ja takaisin. Voin kertoa, että vänkärin paikalla vähän hirvitti.


Mielestäni käsittämätöntä oli se, että tätä valtavan jyrkkää ja kiemurtelevaa tietä kulki varmastin enemmän pyöräilijöitä kuin autoja. Minulle saisi kyllä maksaa aika paljon rahaa, että lähtisin (siinä helteessä varsinkin) hinkkaamaan tuota kukkulaa ylöspäin. Huh huh.

Paikkana Bovec oli aika kuollut. Lähinnä siellä oli pyöräilijöitä, patikoijia ja melojia. Soca-joki virtasi paikan läpi ja siinä järjestettiin monenlaista vesiurheiluaktiviteettia. Muuten siellä ei oikeastaan ollut yhtään mitään.

Itselleni nousi iltapäivästä kuume, kaiketi sain auringonpistoksen tai jotain, joten meidän ilta meni ruokailun jälkeen herkkujen ja elokuvien parissa. Oikeastaan siis aivan hyvä, että olimme sillä hetkellä niinkin hiljaisessa paikassa.

3 kommenttia :

 1. Jos Sloveniassa näkyi pyöräilijöitä niin Italian dolomiiteillä niitä vasta olikin. Eräs motoristimies kauhisteli, että alamäessä polkupyöräilijä oli ajanut motskarin ohi! Gasthausissa kanadalainen pyöräilijänainen kertoi ajavansa alamäkeä noin 60 km/h, mutta miehet ajavat jopa 90 km/h.

  VastaaPoista
 2. Hullua kansaa... siis pyöräilijät. =)

  VastaaPoista
 3. Mielettömän näköiset maisemat! Niin kaunista :)

  http://korundi.blogspot.com/

  VastaaPoista