20.7.2011

Split

Lensimme Helsingistä ensin Kroatiaan, Splitin kaupunkiin. Saavuimme sinne myöhään illalla, lunastimme auton Europcarin toimistosta ja ajoimme kaupunkiin. Kun pitkän etsinnän jälkeen löysimme vihdoin pienen pienelle kujalle piilotetun majapaikkamme, oli meitä vastassa todella herttainen ja avulias omistajapariskunta. Kaikki kiitos heille; auttoivat meitä löytämään vielä yömyöhällä parkkipaikan, saimme vinkkejä seuraavan päivän kaupunkikierrokselle ja hotellihuoneistokin oli todella siisti ja mukava.


Seuraavana aamuna nautittiin aamiainen kaupungin rantabulevardilla, Rivalla. Ja tästä jatkettiin sitten vanhankaupungin muurien suojaan kuljeksimaan ja nauttimaan tunnelmasta.

Vanhankaupungin kadut ovatkin kuin luodut kuljeskelulle ja pieniltä sokkeloisilta kujilta löytyy lukuisia kahviloita, ravintoloita ja myymälöitä. Aluetta hallitsee roomalaisen keisari Diokletianuksen rakennuttama 1700 vuotta vanha palatsi. Toinen kuuluisa nähtävyys alueella, tai itseasiassa heti alueen ulkopuolella on Piispa Grgur Nisnkin patsas. Sanotaan, että tuo hyvää onnea käydä hieromassa patsaan varpaita.


Aikamme palatsialueella kierreltyämme totesimme, että on aika jatkaa matkaa. Koska emme olleet varanneet aikaa rannalla makaamiseen tai eri saarilla vierailuihin, oli tuo puolen päivän pyrähdys mielestämme juuri sopiva tämän kaupunkin näkemiseen. Nähtävyydet kuitenkin suurilta osin rajoittuvat tähän alueeseen.


Matka siis jatkui pois rannikolta jylhempiin maisemiin.

Eikä niissä maisemissa todellakaan mitään valittamista ollut. Eikä ollut onneksi kiire minnekään, niin saatettiin pysähdellä mielin määrin ihastelemaan.

Illan suussa saavuttiin Plitvicen kansallispuistoalueelle, jossa majoittauduttiin pieneen alppimajatyyliseen taloon, hostelliin, vai miksi sitä nyt voisi nimittää... Huone aivan perushyvä, todella siisti ja kauppakin aivan vieressä. Mitä muuta sitä ihminen tarvitsee. Istuttiin iltaa puistossa, nautittiin vähän sihijuomaa ja katseltiin auringonlaskua. Aah.

2 kommenttia :

  1. Tämähän ei ollu vielä mitään.. alkulämmittelyä. Odotahan kun päästään päivissä eteenpäin. =)

    VastaaPoista