4.8.2011

Fazana

Bovecista suuntasimme kohti viimeistä kohdettamme Pulaa, tai tarkemmin sanottuna sen vieressä olevaa Fazanan kylää. Sinne ajoimme Piranin rannikkokaupungin kautta, jonne pysähdyimme syömään. Itse kaupunkiin ei edes autolla päässyt. Auto piti jättää parkkialueelle kaupungin ulkopuolelle, josta ilmaisbussit kuljettivat kaupunkiin ja takaisin.


Alunperin meillä oli varattuna hotelli Piranista, mutta hetken mielijohteesta peruimme sen ja varasimme Fazanasta kaksi yötä sen sijaan. Alkoi olla molemmilla jo "paikkaähky", joten halusimme vain rentoutua loppuajan yhdessä paikassa.

Fazanan kylä olikin siihen tarkoitukseen aivan loistava. Ihastuttava pieni kalastajakylä, jossa oli uimaranta ja pieni rantabulevardi ravintoloineen.


Siellä vain nautimme auringosta, hyvästä ruuasta ja ennen kaikkea seurasta. Kahden yön pysähdys ja rauhoittuminen Fazanassa oli loistava lopetus tälle reissulle.

 

Lauantaina vielä ennen kotiin lähtöä kiersimme muutaman tunnin Pulan vanhassa kaupungissa. Vaikutti oikein mukavalta paikalta. Mutta koska paikkaähkymme oli jo niin voimakas, emme oikein jaksaneet keskittyä mihinkään. Odotimme vain, että pääsemme lentokentälle ja kotiin. Kaupungin kuuluisin nähtävyyskin, Amfiteatteri, kuvattiin pikaisesti aamukahvilta viereisestä ravintolasta todeten samalla "Se on nyt nähty, ei tarvitse mennä lähemmäs tutkimaan". Kertoo jonkin verran väsymyksen tasosta. :)Väsyneenä, mutta onnellisena hyppäsimme koneeseen. Meillä oli todella upea ja antoisa matka. Matkareitti oli juuri sopivan mittainen 10 päivän reissuun. Kilometrejä tuli sopivasti, välimatkat ovat siellä kuitenkin niin lyhyet.  Voin täydestä sydämestäni suositella kumpaakin maata matkakohteeksi. Lähtisin kuitenkin näitä paikkoja tutkimaan omatoimisesti autolla kierrellen. Kyllä siinä näkee niin paljon enemmän ja erilaista, kuin vain yhdessä paikassa pyörimällä.


Paljon olen kertonut, mutta paljon on jäänyt kertomattakin.... Lisää tietoa saapi kysymällä.

2 kommenttia :

  1. Kylläpäs näytti Fazanan kuvat tutuilta :)
    Missä hotellissa olitte yötä? Itse olimme Marinassa eli tuossa rantakadulla. Sijainti oli hyvä, vaikka hotelli olikin aika vaatimaton. Kahviloita ja ravintoloita oli kyllä joka makuun; jopa 10 kunan pizzacut täytyi testata!

    VastaaPoista
  2. Oltiin Villa Velinassa. Sekin oli pieni ja vaatimaton, mutta aivan tosi hyvä. Valitsinkin sen sillä perusteella, että oli saanu booking.comissa hyvät arvosanat, ja se oli todella halpa!

    VastaaPoista