28.5.2011

Kesälomasuunnitelmia

Pikku hiljaa alkaa olla alustava kesäloma-road-trip-matkasuunnitelma valmis. Alunperinhän meillä oli tarkoitus kierrellä vain Kroatiassa, mutta lisäsimme reittiimme vielä Sloveniankin kohteita. Välimatkat ovat lyhyitä, joten ehdimme kiertää hyvin useammassa paikassa. Suunnitelma näyttäisi nyt tältä:

1. Lento Splitiin2. Matka jatkuu autolla rannikkoa pitkin jonnekin Zadarin suuntaan


3. Tästä Plitvicen kansallispuistoa kohti4. Huikeiden luontoelämyksien jälkeen takaisin kaupunkimaisemiin ja maan pääkaupunkiin Zagrebiin

5. Seuraavaksi rajan yli Slovenian puolelle ja Ljubljanaan6. Tästä Bled- (ja/tai) Bohenj-järven kautta

Soca-jokean myötäillen


7. Bovecin alppimaisemiin

Lopuksi rannikkoa alas (mm. Piranin kautta)


8. Pulaan

Ja täältä lento kotiin.

Matkareittejä pitää vielä viilailla tarkemmin. Osittain tehdään varmaan päätöksiä vasta matkan varrella.
Olen tässä nyt pari tuntia istunut koneella ja tutustunut alustavasti näihin paikkoihin, ja olen yksinkertaisesti aivan haltioissani. Aivan mahtavan näköisiä maisemia ja ihanan näköisiä kaupunkeja. Kuvamateriaali on henkeä salpaavaa. Olen todella tyytyväinen, että asiat meni vähän pieleen ja valitsimmekin kaksi normaalimatkaa yhden ökymatkan sijaan.

Nyt jos jollain on kokemuksia näistä kohteista, ja paikoista tämän reitin varrella, niin ei muuta kuin vinkkejä tulemaan!

Minä lähden nyt uhmaamaan sadetta ja viettämään tyttöjen iltaa ihanien rakkaiden kanssa!!  :)
Hauskaa lauantai-iltaa!

3 kommenttia :

  1. Kuulostaa tosi hyvältä reitiltä! Olen käynyt vain Ljublijanassa aika pikaisesti eikä minulla ole antaa sieltä oikein mitään vinkkejä. Kroatiaan pitäisi joskus kyllä päästä.

    VastaaPoista
  2. Ei ole vinkkejä, mutta samoilla seuduilla liikutaan kesä-heinäkuussa. Suunniteltu reitti Sloveniassa ja Kroatiassa on Bled - Krk - Pula - Piran.

    VastaaPoista
  3. Samoja paikkoja siis, ja samoihin aikoihinkin vissiin... Me lähtään kesä-heinäkuun vaihteessa matkaan. Tiedä vaikka törmätään. =)

    VastaaPoista