20.11.2011

Saima it is!

Saimme toissa viikolla vihdoinkin Saimalta parkettinäytteet postissa. Ja eihän tuota viuhkaa kauan tarvinnut selailla, kun olimme jo varmoja päätöksestämme.

Tilaus on jo tehty. Enää ei voi vaihtaa... Koivun värinen Saima Classic tulee meille. Päädyimme liimapontin sijaan lukkoponttiparkettiin, jonka voimme asentaa itse. Ajattelimme, että Saimassa itsessään oleva pintarakenne tuo aivan tarpeeksi kuviota ja ilmetta lattiaan. Ei ole tarvetta erityiseen kuviointiin.

Saiman kovuudesta ja kestävyydestä on tullut kyselyä, joten tässä hieman tietoa...

Saiman brinell-kovuus on 2,3 - 2,9. Se on vähemmän kuin esimerkiksi tammen, jonko kovuus on 2,9 - 3,7. Se ei kuitenkaan huolestuta tässä tapauksessa, sillä Saima-parketissa on ainutlaatuinen pystyviilurakenne. Lisäksi Saima-parketti on tehtaalla valmiiksi pintakäsitelty nanoteknologiaan perustuvalla, naarmuuntumista kestävällä monikerroksisella lakalla.  Nämä yhdessä antavat erittäin hyvän suojan kulumista ja naarmuuntumista vastaan. Saima-parketilla on myös 10 vuoden takuu.

3 kommenttia :

 1. Hieno ratkaisu, on varmasti upea. Ja kiitos vastauksista. Jäin vielä miettimään, että mitä ainutlaatuinen pystyviilurakenne tarkoittaa? Onko sillä jotain tekemistä lommojen ja naarmujen kanssa:)?

  VastaaPoista
 2. Koska oma ymmärrys loppuu aika lyhyeen, niin annetaanpa asiantuntijan vastata:

  Kuten kuvasta näkee, parketin kolmesta ristiinliimatusta kerroksesta päällimmäinen koostuu ohuista pystysuuntaisesti leikatuista yhteenliimatuista viilusauvoista.
  Normaalissa 1-sauvaisessa lankkuparketissa parkettirungon päälle on liimattu n.14mm paksu puusäle, jonka kovuus riippuu puun omista kuvioista, oksista jne. Esim. lehtikuusiparketissa kovimpia kohtia ovat juuri oksankohtien juonteet, ja parketti naarmuuntuu helpommin niiden "välistä".
  Saiman runkorakenteessa näitä "välikohtia" ei samalla tavalla ole, joten se on siltä osin kestävämpää.

  Toivottavasti selvensi =)

  VastaaPoista