31.10.2012

Fiftari-tapettia

Jokos te olette törmänneet näihin ihaniin Boråksen uutukaisiin?

Värisilmän uusi Boråstapeterin Wallpapers by Scandinavian Designers on tapettimallisto, joka esittelee klassista skandinaavista muotoiluperintöä uudella tavalla. 1950-luvun suosituimpien muotoilijoiden Arne Jacobsenin, Sven Markeliuksen, Karl Axel Pehrsonin ja Stig Lindbergin klassikkojen asemaan nousseet tekstiilikuosit esittäytyvät nyt tapetilla. Mallisto edustaa puhdasta ja yksinkertaista tyyliä 50-luvulta.

Tunnetut tekstiilikuosit tapetille
Wallpapers by Scandinavian Designers -tapetit syntyivät Boråstapeterin ja ruotsalaisen Ljungbergs Textilin yhteistyönä, jonka tuloksena klassiset tekstiilikuviot neljältä 50-luvun johtavalta muotoilijalta on tuotu tapetille. Mallistossa on yhteensä 12 tapettikuosia neljältä design-ikonilta Arne Jacobsenilta, Sven Markeliukselta, Karl Axel Pehrsonilta ja Stig Lindbergiltä. Kuosit nähdään useissa väreissä – yhteensä tapetteja on 36. Scandinavian Designers -malliston muotokieli liikkuu geometrisistä kuvioista pehmeisiin ja leikkisiinkin muotoihin.

Suunnittelijaikonit kuosien taustalla

Wallpapers by Scandinavian Designers -suunnittelijat ovat aikakautensa kiistattomia ikoneja, ja nyt jokaisella on mahdollisuus saada kotiinsa osa skandinaavista kulttuurihistoriaa. Funktionalismin edustaja, arkkitehti Arne Jacobsen on maailmankuulu suunnittelija, joka on tunnettu muun muassa Muurahainen- ja Seiska-tuoleistaan. Scandinavian Designers -mallistossa häneltä nähdään yksi geometrinen ja kaksi luontoaiheista kuosia. Taiteilija Karl Axel Pehrson puolestaan maalasi kuuluisan Delfinisk rörelse -maalauksen sekä suunnitteli printtikuoseja. Tapettimallistossa häneltä nähdään upea mustavalkoinen, geometrinen kuosi. Teollinen muotoilija Stig Lindberg suunnitteli ruotsalaisiin koteihin aterimia, lasitavaraa ja keramiikkaa sekä kuvitti lastenkirjoja. Boråstapeterin uudessa mallistossa Lindbergiltä nähdään muun muassa kaksi leikkisää, väreillä ilottelevaa tapettikuosia
. (teksti lainattu)

Nämä ovat tyyliltään kyllä kovasti minun mieleeni! Osa vähän turhan levotonta ja värikästä omaan kotiin laitettavaksi, mutta jossain muissa tiloissa varmasti aivan loistavia. Vinkkasinkin, että tapettiajatus edelleen elää ja minulla on ehkä jotain, mitä olen löytänyt... No, saattanee arvata, että ehkäpä sen on tässä joukossa. Se, minne tapettia sitten loppupeleissä tulee, saattaa olla jotain aivan muuta, kuin mihin sitä alunperin suunniteltiin. Oli meinaan pieni ideariihi meillä eilen kotosalla. :) 

idkuva

kuvat: Lainattu Borås

4 kommenttia :

 1. Aivan ihania nämä tapetit! Kelpuuttaisin kaikki kotiini. Olen viime aikoina katsellut kauheasti tapetteja, koska etsin tapettia vanhempien työhuoneeseen. Nämäkin olen äidilleni näyttänyt, mutta ei ollut sen tyyliä, menee kuulemma silmät sekasin ja on liian pieniä kuvioita.
  Multa rupeaa ideat olemaan jo täysin lopussa, ku pitäs olla selkeetä, isoja kuvioita, ei liian maalaishenkistä mutta hieman naisellista, romanttista ja lämmintä ja mielellään kaksi tai kolme väristä. Ei voi muuta ku huokasta ja yrittää etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootkos käynyt katsomassa Tangle Treen nettikaupassa, mitä sieltä löytyy. Siellä on aivan valtavasti tapettimerkkejä tarjolla.

   Poista
  2. En ollu käyny, kiitos paljon mahtavasta vinkistä. Taitaakin mennä muuta tuntia kun noita selailen.

   Poista
  3. No oleppas hyvä, kiva että oli apua.
   Terveisin; itsekin siellä monta tuntia viettäneenä... :)
   Blogissani on yksi juttukin sieltä tilatuista tapettimalleista...

   Poista