1.10.2012

Tuolipäätös...(ehkä)

Aikaisemmin kirjoittelin mietteistämme ruokapöydän tuoleksi ja asia on siitä lähtien enemmän ja vähemmän pyörinyt päässäni. Edellisen postin tuoleista sen verran, että Hayn J77 tuolia kävin testaamassa, ja se oli aivan kauhea istua. Tuolin syvyys oli järkyttävän pieni. Pula-tuoliin emme ole saaneet tarjousta vieläkään, vaikka sellainen meille luvattiin. Muutenkin ajatukseni on "vähän" muuttunut siitä, kun sanoin, että haluaisin kokonaan puiset tuolit. Onneksi tässä on ollut aikaa hautoa näitä ajatuksia ennen lopullista päätöstä. :)

Koska meillä on jo kolme Seiskatuolia, olen yrittänyt keksiä niille kavereita, ettei tarvitsisi luopua vanhoista tuoleista kokonaan. Emme kuitenkaan halua ostaa Seiskoja lisääkään, joten joku muu sopiva vaihtoehto piti keksiä.  No, lopulta vaakakuppi alkoi kallistua Vitran DSR tuolin puoleen, vaikka olin vannonut, ettei sitä tuolia meille tule. Mutta kun noita kahta mallia vierekkäin katsoo, niin nehän olisi aivan loistava pari. Mustan ja valkoisen värikontrastin lisäksi tuolien muotokielien erot toisi kivasti ilmettä Ypsilon ruokapöydän ympärille. Toinen on tuollainen "uimarihartijoilla varustettu tiimalasivartalo", ja toinen on taas jotain aivan muuta. Jalat ovat kummassakin kromia, mutta aivan eri malliset. Tuolit ovat niin väreiltään, kuin muodoiltaankin täysin vastakohdat toisilleen, ja täten mielestäni loistava parivaljakko. Jos ei ihmettä tapahdu, ja taivaalta tipahda jotain mullistavaa vaihtoehtoa, niin eiköhän me tällä suunnitelmalla edetä. Näiden kaveriksi voi vielä lisätä meillä olemassa olevat retropinnatuolit, jos tilaa tarvitaan kahdeksella ruokailijalle. 

9 kommenttia :

 1. Minä olen pari kertaa jättänyt Vitran tuolit ostamatta - osin siksi, että "niitä on kaikilla", osin siksi, että niiden hinta hirvittää. Mutta ei siitä mihinkään pääse: himoitsen valkoisia DSW-tuoleja, ja seuraavalla tuolinostoreissulla en varmaan pysty niitä kauppaan jättämään.
  Ja koska minulla on tapana suositella omia suosikkejani muille, olen vankasti sitä mieltä, että hopihop ostoksille Vitran tuoleja hankkimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi seurata blogeja niin niitä ei olisi aivan kaikkialla :)
   Mutta joo, hienot tuolit, ei se auta. Olkoon muillakin.

   Poista
 2. Ihailen sun kykyä harkita kaikki näin tarkkaan. En ikinä pystyisi samaan!

  VastaaPoista
 3. Minusta nuo DSR:t on nättejä, mutta mulla on nilkat niiden kanssa aina mustelmilla. Tykkään Helsingissä käydä Teatterin Delissä salaatilla, mutta lähden sieltä aina nilkat muusina.
  Ukkonen tuumasi teidän kranaatit nähtyään, että ne meille kristallilampun tilalle. Terkuin Copycatit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta, ei kun ostoksille vain :)

   Poista
 4. Itselläni on DSW:t ja pienenä yllätyksenä tuli tuolin korkeus. Taitavat olla alkuperäisellä mitoituksella, joten nykymitoituksen mukainen (korkeus 75 cm) pöytämme oli auttamatta liian korkea tuoleille. Pienen sahailun jälkeen pöytä oli sopiva tuoleille. Voin kyllä suositella. En ole itse vielä kahden vuoden jälkeen kyllästynyt niitä tuijottelemaan, vaikka niitä on "kaikilla".

  -Hanna

  VastaaPoista
 5. Minäkin olisin halunut nuo DSR:t tammijalkaisena (ovatko enää DSR:t?), mutta istuinkorkeus oli liian matala uudelle pöydälle. Niin jäi nämä tuolit meillä ostamatta (kun en halunnut toisen Hannan tapaan sahata pöydän jalkoja) ja ne seiskat hankittiin. Muovituoleissa on yksi vika, ne hiostavat pitkillä illallisilla...

  VastaaPoista
 6. Hanna ja Hanna: Kävin äsken Martelalla istumassa ko tuolissa ja se myös mitattiin, 45 cm oli istuinkorkeus, eli kyllä se on aivan normaali. Pöytä, jonka edessä istuin, oli 75 cm korkea, meidän oma pöytä on 72 cm korkea. Seiskassa istuinkorkeus on 46,5 cm. Netistä ensin itsekin katsoin joltain sivulta, että DSR:n korkaus olisi 50 cm, mutta niin se vain livenä todettiin korkeammaksi. Olisiko näitä sitten eri korkuisilla jaloilla olemassa..?

  VastaaPoista