22.12.2012

Sulassa sovussaMuut ne laittelee joulua, me vielä viimeistellään remonttia. Täällä on sulassa sovussa remonttikamat ja joulukoristeet. Yritetään kuitenkin olla stressaamatta asiasta, tulee sen verran valmista kuin tulee. Tilanne on aivan varmasti tänä jouluna parempi kuin viime vuonna. Muutenkaan meillä ei keskitytä jouluna mihinkään pakkolahjojen osteluun, kaupoissa juoksemiseen tai hössöttämiseen. Me keskitytään nauttimaan muutamasta rauhallisesta vapaapäivästä, suhteeellisen valmiista kodista ja hyvästä ruoasta ja seurasta. Jotenkin tuntuu, että se lähimmäisten kanssa rauhassa olostaan nauttiminen on se joulun perimmäinen juttu ollutkin, kunnes siitä jossain vaiheessa tuli kaupallinen pakkopanikointijuhla.

Ostin työmaallemme joulukuusen tuomaan vähän piristystä. Pikkuinen huonekuusi sai paikkansa keittiön työtasolta. Viimeisen työpäivän päätteeksi oli sähkökouruun kertynyt jo kohtalaisen kattava joulupöytätarjonta. Kourusta onkin tullut meillä vakio viinipullojen säilytyspaikka viinikaapin vielä puuttuessa. Tänään on miehet laittaneet ruokailutilan ja olohuoneen välisen lasikaiteen paikoilleen. Nyt ei mummot ja papat tipahtele kesken ruokailun pois pöydän äärestä. Työnjakoehdotukseni meni läpi (jipii!!), joten ruokakauppoihin ei ole minun tarvinnut vaivautua lainkaan. Minä hoitelen siivouspuolen ja kokkailun. Yritän vain tässä sivussa valvoa, että täällä on kaikki tarvttava tykötarve huomenna kun ensimmäinen kattaus alkaa. Huomenna se saattaa oikeastikin olla kiire päivä, mutta eipä sitä kannata siitäkään hätäillä. Tuttujahan meille on vain tulossa.

Stressitöntä iltaa kaikille! Se on vain joulu, mikä sieltä on tulossa. Ja se tulee joka vuosi. :)

6 kommenttia :

 1. Nauran ehkä vielä huomennakin (töissä yksinäni tietenkin) tälle mielikuvalle; pöydän äärestä pois tipahteleville mummoille ja papoille :D :D

  VastaaPoista
 2. Olen ihan samaa mieltä tuosta Joulun tarkoituksesta - ei krääsähelvettiä ja stressiostoksia, vaan rauhallista yhdessä olemista. Tuota viinikourua fanitan ihan sydämeni pohjasta ja hope ne mummot ja vaaritkin nyt pysyvät joulupöydässä :) Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää joulua sinnekin. Kouru on kyllä osoittautunut käteväksi moneenkin eri tarkoitukseen.

   Poista
 3. Mukavaa joulua :)

  Mä tykkään laittaa joulukoristeita, kun ne tuo kivaa joulumieltä ja esimerkiksi joulublogia on ollut kivaa kirjoittaa. En kuitenkaan tänä vuonna ihan hirveän monta korttia lähettänyt enkä hankkinut lahjoja muuta kuin äidille, isälle ja miehelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotia on kyllä kiva laittaa jouluksi (ja aina)... =) Vielä jäi vähän karuksi meillä tänä jouluna, mutta ehkä ensi jouluna on jo kotoisampaa. Kivaa joulun jatkoa sinne.

   Poista