7.3.2013

Paremmaksi sisustuskuvaajaksi...


Sain yhteydenoton sisustussuunnittelutoimisto DoDezignista. He ovat järjestämässä valokuvauskurssia Helsingissä huhtikuun lopulla ja kysyivät olisinko halukas asiasta täällä kertomaan. No tottahan toki, tällaiset kurssit ovat minun mieleeni, joten miksi ei! Kurssi keskittyy pääasiassa sisustus- ja tuotekuviin, mutta myös kameran toimintoihin ja kuvauksen perusteisiin yleensä.

Sisustuspainotteisen blogin pitäjälle ja valokuvaukseen hurahtaneelle kurssi vaikutti mielenkiintoiselta. On tässä ollut (ja on edelleen) opettelemista, miten niitä harmoonisia, valoisia ja hyvin sommiteltuja kuvia kodin eri kulmista saa otettua. Harmi vain minun kannaltani, että kurssi on Helsingissä, ja lisäksi vielä kiireisimpänä viikonloppuna ennen vappukeikkaa. Mutta jos sinua kiinnostaa tällainen oppiminen, niin käy ihmeessä kurkkaamassa.

Valokuvausta ammattilaisen ottein.
Kurssi soveltuu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille. Erityisen hyvin kurssi sopii sisustussuunnittelijoille tai sellaiseksi aikoville, bloggaajille sekä verkkokauppiaille.

Kurssilla opetellaan valokuvauksen perusteita sekä sisustus- ja tuotekuvauksen erityispiirteitä. Tutustumme valokuvauksen peruskäsitteisiin, kuten valotukseen, suljinaikaan, aukkoon ja syväterävyyteen. Sisustus- ja tuotekuvauksen näkökulmasta käymme kurssilla läpi esimerkiksi sommittelua ja perspektiivin korjausta. Yhdessä opeteltuja asioita kokeillaan käytännössä kuvausharjoituksessa, josta kurssilaiset saavat palautetta.

Laitteilla on myös merkityksensä, joten kurssin aikana käymme läpi, millainen kamera ja muu välineistö soveltuu parhaiten sisustuskuvaukseen. Kurssille kannattaa ottaa mukaan ne kuvausvälineet, joita normaalisti käyttää. Mikä tahansa digikamera käy. Jos on harkitsemassa uuden kameran hankintaa, saa siihen kurssilta hyviä vinkkejä.

Kurssin kouluttajana toimii valokuvaaja (VAT) Peter Forsgård, Studio IMG:N omistaja.

Aika: 27. huhtikuuta 2013 klo 9.00 - 13.00

Paikka: Hotelli Anna, Annankatu 1, Helsinki

Hinta: 175 EUR

Ilmoittaudu 20.04.2013 mennessä osoitteeseen info@dodezign.com 


kuvat: Peter Forsgård (kurssin kouluttaja)

2 kommenttia :