13.6.2013

Hyvin nukuttuja öitä


Lupasin kertoa muutaman kuukauden testaamisen jälkeen, että miltä uusi sänkymme vaikuttaa käytössä. Ostimme helmikuussa* BoConceptin Limo-sängyn ja patjan, joka on merkin oma variaatio Tempur-patjasta. Nyt muutaman kuukauden, ja hyvin nukuttujen öiden jälkeen, voimme sanoa olevamme todella tyytyväisiä tähän ostokseen.

Patja on juuri sopivan kova/pehmeä.... miten sen nyt sanoisi. Huomattavasti pehmeämpi kuin futon-patja, mutta ei missään nimessä liian löysä, eikä sellainen upottava. Se on jämäkkä ja myötäilee vartalon muotoja, joten siihen niin sanotusti nasahtaa paikoilleen... kuin nenä päähän konsanaan. =) Minunkin herkkäselkäisen olo parantui kuin taikaiskusta heti parin yön jälkeen tässä sängyssä. Futonilla maatessa se ehti mennä jo suht huonoon jamaan ja niskakivuista aiheutunut pääkipu johti aamun aloittamiseen Buranalla.

Unen laatua on toki parantanut varmasti myös koneellinen ilmanvaihto, joka on myös saatu päälle tässä jokin aika sitten. Vaikka makuuhuoneessamme on helteellä suhteellisen lämmin öisinkin, eikä esimerkiksi peittoa tarvitse lainkaan (pelkkä pussilakana riittää), ei huoneessa ole kuitenkaan ahdistava nukkua. Muistan entisessä kodissa heräilleeni pitkin öitä kesäisin, kun happi loppui ja janotti. Nyt kun ilma kiertää huoneessa hyvin, maittaa uni koko yön ja saa herätä aamulla hyvin nukkuneena uuteen päivään.


Sängyn kasaamisen jälkeen on sähkömies tehnyt myös taikojaan huoneessa. Sängyn päädyn taakse asennettiin LED-nauha, joka antaa epäsuoraa valaistusta mustan seinän kautta heijastuen. Tämä valo ei missään nimessä ole mikään lukuvalo, vaan enemmänkin sellainen hämyisä tunnelmavalo iltojen iloksi. Lisäksi molempiin reunoihin asennettiin pistorasiat, jotta sängyn sai seinään kiinni ja seinässä oleva pistorasia jäi sen taakse piiloon katseilta. Nyt on kummallekin puolelle mahdollista laittaa lukuvalo, tai puhelin latautumaan yön ajaksi, eikä pistorasia ole niin näkösällä paikalla kuin se olisi seinässä ollut.


2 kommenttia :

 1. Mikäs tuo makuuhuoneen matto oikein on? Näyttääpä kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Ellokselta... joku d:llä alkava nimi.. =) en muista enää. näkyy tarkemmin myös täällä:
   http://luumutar.blogspot.fi/2012/11/tyytyvainen-kurkistelija.html

   Poista