9.6.2013

Terassin ilmettäEtupihan terassimme, eli tuleva kesäolohuoneemme, tulee olemaan noin 70 neliön kokoinen, ehkä vähän yli. Sinne olisi tarkoitus laittaa ruokailupaikka ja grilli, oleskelutila rentoutumiseen ja auringon palvontaan, omat paikkansa kesäkukille sekä tulipaikka illan istujaisia ja makkaran paistoa varten.

Keräilin tähän kollaasiin sitä ilmettä, ja sellaisia kalusteita, mitä olen terassille ajatellut. Pyrin hakemaan niitä kukkarolle suotuisimpia vaihtoehtoja, koska kyllähän näihän terassikalusteisiinkin saisi halutessaan menemään tuhansia euroja.

Amigo-aurinkosänkyä saa ainakin Room21:sta, loput kalusteet kuvassa ovat Ikeasta. Kävin viimekertaisella Ikean reissulla istumassa molemmissa kuvissa näkyvistä lepotuoleista ja tuntuivat tosi hyviltä. Varsinkin polypropeenimuovia oleva Skarpö-lepotuoli oli todella mieluinen. Tuoli oli hyvännäköinen niin valkoisena kuin tumman harmaanakin ja siinä oli mielestämme huomattavasti parempi istua kuin samantyylisessä PS-sarjan tuolissa. Yksi mieluinen asia terassilla voisi myös olla kunnon loikoilu-sohva, mutta en tiedä onko se käytännössä mahdollinen, kun meillä ei ole mitään talvivarastoa suuremmille kalusteille. Myös ruokailuryhmän koko, väri ja materiaali on vielä täysi mysteeri ja varmasti tulemaan olemaan yksi murheenkryyni tämän terassin valmiiksi saattamisessa.

Säilöttekö te kaikki kalusteet sisätiloihin talveksi, vai miten teillä selviydytään talven yli? Ja minkälaisia materiaaleja suositte? 

8 kommenttia :

 1. Kesäkalusteiden hinnat ovat melko suolaisia ja taitaapa joillain olla kalliimmat kalusteet ulkona kuin sisällä... Meidän korkeuksilla käyttöaika on kuitenkin rajallinen - ainakin jos on sateinen kesä. Lisäksi olen ihmetellyt, miten joistain kalusteista saadaan männyn siitepölyt, linnun kakat tms. pois kätevästi. Itse laiskana ihmisenä suosin yksinkertaisia, helposti pyyhittäviä kalusteita. Pöydät ovat miehen tekemiä ja osa istuimistakin. Maalia, puuöljyä jne pintaan välillä ja näin mennään vuodesta toiseen. Kalusteet ovat ulkona, mutta katoksen tai pressun alla talven ajan. Suoraan säiden armoille en jätä mitään. Jotakin saadaan ensi talveksi suojaan kasvihuoneeseen.

  Takapihan terassi on viittä vaille valmis ja tuollaiset kuvassa esiintyvät isot kukka-asetelmat olisivat kivat siellä.

  Terassistanne tulee varmaan upea ja aurinkoinen, kun isot männyt ovat kaadettu.

  VastaaPoista
 2. Katoksen ja pressun alla ne on meilläkin. Tyynyt ja muut saa sisään varastoon, mutta siinäpä se melkein on, kaikki loput pitää jättää ulos.

  VastaaPoista
 3. Pressun ja katoksen alle täälläkin... :) Se on varmaan ainoa tapa saada jotenkin suojaan niin isoja kamoja, meillä nimittäin mitään varastotiloja ei ole ulkokalusteille.

  On kyllä kaunis kollaasi ja itseänikin himottaisi tuollainen "elävä tuli" terdelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se taitaa olla, ellei omista valtavaa varastoa....

   Saapas nähdä, millainen tulipaikka me saadaan aikaiseksi. Suunnittelua vielä. =)

   Poista
 4. Meillä on suunnitteilla tälläinen ulos, ei ainakaan mene rahaa hukkaan ja jos joskus haluaa lavoja uusia niin ei ole kallista. Jaa saa sellaisen kun haluaa :)

  http://talo365.blogspot.fi/2011/07/tuunaa-mun-trukkilava.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noi on hyviä ideoita! Itsekin olen sitä jo vähän pyöritellyt ajatuksissani, että voitaisiinko jotain ja jotenkin hyödyntää....

   Poista
 5. Terassikalusteet myös hakusessa täällä...mistä tuo ulkoutuli on peräisin? Tuollaisen ääressä olisi kiva istuskella loppukesän pimenevissä illoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuvassa oleva löytyi vain goolaamalla "fire bowl", mutta ei tainnut mennä mihinkään ostopaikkaan... Tulipata-nimikkeellä ainakin löytyy suomalaisia sivuja, mistä niitä voi tilatakin.

   Poista