10.10.2013

Vaunuähky

Olen tätä vaunuasiaa koko ajan vain siirtänyt ja siirtänyt tulevaisuuteen, kun ei ole yhtään jaksanut kiinnostaa koko homma. Ei sitten millään muotoa. Ajatuskin vaunuista on saanut vain ahdistumaan. Eilen otin itseäni kuitenkin niskasta kiinni ja suuntasin ajatukseni oikein kunnolla tähän aiheeseen. Samalla myös tajusin, miksi tämä asia on niin kovasti tökkinyt vastaan ja ahdistanut. Siitähän se on johtunut, että kaikki näyttää samalta massalta, eikä mikään siinä massassa miellytä silmää. Siihen vielä lisäksi kova hinta päälle, niin vastustusreaktio on valmis. Tuijottelin hetken eri nettikaupoissa niitä perusmerkkejä ja huomasin, että kaikissa on koppaosa jotenkin valtava tursake ja lisäksi on aisaa ja vänkkyrää joka suuntaan. Miten tätä nyt kuvailisi, vaikuttavat niin raskailta ja monimutkaisilta, runsailta etten sanoisi. Lisäksi aivan sama mitä mallia tai merkkiä googlasi, joku haukkui sen jollain palstalla maailman huonoimmaksi hankinnaksi. Sekaisinhan siinä menee seinäkellokin, kun ei edes tiedä mitä vaunuiltaan haluaa.

Sitten törmäsin ensimmäiseen malliin, joka alkoi jo hieman miellyttää silmää. I'Coon Peakissa on tuollainen yksinkertainen munamallin koppa, joka oli heti enemmän mieleeni. Runko-osa tässäkin ehkä hieman liian raskaan ja monimutkaisen oloinen. Malli oli kuitenkin hyvä alku, ja tämän inspiroimana jaksoin jatkaa etsimistä vielä eteenpäinkin.

Vastaanhan tuli toki kaiken näköistä ja väristä luomusta...

Cosattolla oli aika veikeä ja tyttömäinen kuosi, mutta kuitenkin kivan näköinen ja monitoiminen malli. Tämä nyt kuitenkin meidän makuun on todellakin liian... jotain...

Ystäväni, joka on sekä äiti itsekin, että ihminen joka minut oikeasti tuntee, antoi tässä vaiheessa kullan arvoisia neuvoja. Tämän puhelun aikana vasta aloin tajuta, mitä vaunuilta haluan ja tarvitsen. Minulle suositeltiin kolmirattaisia, kevyempiä vaunuja perus yhdistelmävaunujen sijaan, jotta niitä oikeasti tulisi käytettyä vielä koppavaiheen jälkeenkin.

Ja kuin tilauksesta puhelun jälkeen vastaan tulivat nämä Phil&Teds- vaunut. Näissähän alkoi olla kaikki toivottavat ominaisuudet: kolmirattaiset, kevyet, yksinkertaiset, modernit, linjakkaat ja lisäosilla myös moneksi muuttuvat.Mitäs mieltä sukkulavaunuista?

14 kommenttia :

 1. Tässä ihan huumorimielessä: http://luxpresso.com/news-gadgets/get-the-bmw-pram-for-the-royal-treatment/20681 "Vaativaan makuun"

  VastaaPoista
 2. Minun täytyy kyllä sanoa, etten ottaisi yhden talven kokemuksella enää mitään missä on kääntyvät etupyörät tai kolmipyöräistäkään. Ellei sitten talveksi saisi vaihdettua kahta isoa pyörää eteen. Lisäksi mielestäni sellainen nappisäätö työntöaisassa on tosi hyvä, siis ainakin tällaiselle lyhyemmälle työntäjälle. Tsemppiä vaunuviidakkoon, se osaa olla välillä aika lamaannuttava!

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen samaa mieltä kuin edellä oleva, että kolmipyöräiset ovat hankalia esim sellaisissa tilanteissa kun menee reunakivetyksen yli. Yksi pyörä edessä tekee vaunuista tosi kiikkerät ja ne vähintään horjahtavat ylityksissä. Kyllä Suomen keleissäkin nelipyöräiset on kaikista parhaimmat. Onnea vaunujen metsästykseen. Ne kyllä maksavat hunajaa!

  VastaaPoista
 4. Oulun talvikeleissä kolmea jätkänpätkää rattaissa työntäneenä en ottaisi minäkään viimeisintä vaihtoehtoa ( ellei sitten ole tiedossa ettei tänä vuonna Ouluun sada ollenkaan räntää / lunta ;)... ). Neljä isoa, miel. ilmakumiratasta alle niin jo vain pääset loskassa vaunujen kanssa tarpomaan. Malleja varmasti löytyy moneen ja jokaisen makuun enkä halua sen kummemin mitään kehua tai mollata, mutta tuo ratasasia kandee ottaa huomioon.

  VastaaPoista
 5. Mulla ei oo mitään kokemusta kolmipyöräisistä, mutta minä ottaisin ehdottomasti sellaiset, joissa on heittoaisa, jolloin lapsen nenän suuntaa saa vaihdettua helposti lennossa työntäjään päin tai menosuuntaan päin.
  Kolmen lapsen kokemus on minullakin ja eikä kenelläkään ole ollut kopallisia vaunuja; niiden käyttöaika on niin tosi lyhyt. Meillä oli paksu päältä aukeava lämpöpussi ja rattaissa jalkopäässä puolipyöreä paikalleen kliksautettava lisäosa, joka teki rattaista "koppamaisen". Silloin aikoja sitten ilmakumipyöräiset Gesslinet oli musta ihan ykköset, nyt on valinnanvaraa vissiin satakertaisesti. Tsemppiä ja hyvää mieltä loppuodotukseen!

  VastaaPoista
 6. Aika näppärän näköiset. Jos hankit, muista sitten tehdä hyvä arviointi jos vaikka sattuis itsellekin joskus tarve :D

  VastaaPoista
 7. Heittoaisa, neljä ratasta (kääntyvät mutta lukittavat etupyörät) ja adpterit turvakaukalolle. Pääsee liikkumaan näppärästi sekä sisällä että ulkona, kelillä ku kelillä. Karla taisi suosia Mutsyja, ne ainakin näyttää näppärille. Itsellä oli ihan teutoniat kahdella lapsella, ihan hyvät vaikka ei mihinkään kaupungille parhaat mahdolliset. Mieti tosiaan käyttötarkoitusta, oletko ajatellut vaunulenkkejä vauvan nukkuessa, kaupungilla kiertelyä jne.. Ja kannattaa sovittaa että mahtuvat autoon sekä kuinka kärryt kasataan näppärästi jos olet yksin liikkeellä. Sananen myös nuista p&t vaunuista, aika kiikkerät ovat..Tsemppiä vaunuviidakkoon!

  VastaaPoista
 8. Hassuja, meillä ollut kolmepyöräiset käytössä esikoisella ja mielestä paljon helpompi työntää lumessa kun neljapyöraisi:) testissa nimittäin ollut myös neljpyöräiset. Meillä on Quinny freestayle merkkiset, siinä myös lukittava etupyörä, mikä tekee mm lumessa työntäämisen helpoksi. Eikä quinnessa niiten 4 vuoden aikaana kertaaka ole ollut vasra, että vaunut kaatuis. Vaikka missä offroudilla olemme niitä työntännyt. Toivottavastti löydätte hyvät vaunut:)

  VastaaPoista
 9. Meillä on ollut P&T 3 vuotta käytössä ja olen tykännyt todella paljon! Ovat kevyet, menevät pieneen tilaan ja tosi näppärät ovissa, bussissa jne. Minulla oli koko 3 vuoden ajan 1-2 lasta kyytissä niissä enkä kyllä kaatunut kertaakaan. :) Ovat mielestäni siis todella näppärät cityvaunut. (Myös 4-pyöräisiä olen käyttänyt eikä minusta merkittävää eroa lumessa.) Sodankylään en ehkä näitä suosittelisi kun siellä erilaiset ominaisuudet ratkaisevat. :)

  VastaaPoista
 10. Itse myös P&T käyttäjä. Suosittelen! Etupyörän saa lukkoon ja todella näppärästi pääsee eteenpäin!

  VastaaPoista
 11. En tiedä tuliko kommenttini, mutta olen itsekkin P&T käyttäjä, suosittelen! Etupyörän saa erittäin hyvin lukittua ja itse ainakin viime talvena pystyin liikkumaan samoista paikoista mistä nelipyöräinen ystävä. Esikoisella oli Quinny kolmipyöräiset rattaat kopalla, olivat mielestäni täydelliset!

  VastaaPoista
 12. Hei - löysin tänne kiemuroiden kautta.

  Meillä työn puolesta tarvitaan vuodesta toiseen vaunuja ja olen ollut tyytyväinen Brio Happy uusimpaan malliin. Ovat yksinkertaisen näköiset ja toimivat. Ovat kyllä perinteisemmän malliset, kuin nuo katselemasi.

  Mutta siis Briolla on uusi malli Smile. Sitä on ennen ollut vain hopearunkoisena, mutta nyt vuoden 2014 malli on mustarunkoinen. Mielestäni se on yksinkertainen ja kaunis ilman mitään ylimääräisiä härpäkkeitä. Meillä tarvittaisiin rattaat, jotka menevät pieneen tilaan, mutta myös makuuasentoon.. nämä voisi siis ostaa ilman kovaa vaunukoppaa..yhdistää ratasmalliin vain pehmeän vaunukopan, niin menee vauvalle vaunuina.
  http://www.brio.net/To_Go_Stroller/Prams_and_Pushchairs/Smile/Smile_Pram.aspx

  VastaaPoista
 13. Täällä ollaan nyt samojen ongelmien keskellä. Pikkasen vaikea päättää mitä haluaa, ja kuinka paljon rahaa viitsii laittaa vaunuihin.
  Kate

  VastaaPoista
 14. meillä on ollut ekat kolmipyöräiset rattaat 2006 esikoisella, sitten sen jälkeen quinnyn speedit ja syksystä saakka vibet.
  mullei oo ajokorttia, joten kilometrejä tulee ihan tarpeeksi kolmen lapsen kuljetuksista, päiväkodista, koulusta, harrastuksista, kaupassa käymisestä, perhekerhoista jne.
  ehdottomasti ilmakumi renkaat, ja jos kaikki renkaat on isoja niin kyllä ne kulkee :) ja äkkiä niitä oppii käsittelemään sillain että rotvallilla ei kippaa.
  meidän valinta oli vielä p&t, koska piti saada liki 3v nukkumaan rattaisiin, bumblerideihin ei mahtunut. nukkuu siis päivittäin rattaissa päiväunet, muuta kriteeriä ei ollut enää tässä vaiheessa.
  kolmen lapsen kanssa on 30 erilaiset kärryt käyneet kääntymässä vaihtelunhalusta.. :)

  VastaaPoista