15.11.2013

1 + 1 = 3 and I am back!

Moikka (pitkästä aikaa)
Toivottavasti saan anteeksi tämän pitkällisen hiljaisuuden. Meille nimittäin syntyi pieni prinsessa 1.11. ja itse sairaalakeikkahan venyi yhteensä melkein kolmeviikkoiseksi. Tämä synnytyskertomus oli kuin sarjassa "Kun mikään ei mene kuin Strömsössä". Instagramissa seuraavat ovatkin olleet jollain tavalla kartalla tapahtumista, mutta tänne en ole jaksanut mitään päivittää. Olo on ollut kuin vankilassa ja joka päiväinen labratulosten odottaminen kuin löyhässä hirressä roikkumista. Ikkunasta on näkynyt vastapäinen talon seinä ja ruoka on kerta toisensa jälkeen maistunut täsmälleen samalta. Ei liene ihme, että koti-ikävä otti sellaisen vallan, etten uskonut sen olevan edes mahdollista. 

Mutta pääasia tietenkin on se, että Pirpana on täydellinen ja voi hyvin. Hän syö kuin rekkamies ja painoa tulee hurjasti koko ajan (toivottavasti muuallekin kuin poskiin). Olihan tässä laitostumisessa se hyvä puoli, että pääsimme hyvään rytmiin siellä päivän (ja yön) toimissa ja sain hyvät ensiavut vauvan hoitoon, mikä on minulle kuitenkin täysin uutta ja tuntematonta. Nythän tässä ollaan kuin vanhoja tekijöitä. 

Nyt ollaan oltu koko purukka yhdessä kotona pari päivää ja voi että tuntuukin hyvältä. Kyllä koti, ja oman kullan kainalo, on ne parhaat paikat maailmassa. Huolet ei suinkaan ole vielä ohi minun osaltani, parin viikon tarkkaa kontrollia ja lääkitystä on vielä edessä. Sen jälkeen selviää onko tarvetta vielä jatkotoimenpiteille... Peukut pystyyn, että tämä oli nyt tässä, eikä sairaalaan ainakaan tarvitse enää palata. Tuskin kukaan mitään tarkkaa selostusta tapahtumista haluaa kuulla... vai haluaako? 

Juttuja on kyllä taas luvassa normaalimpaan tahtiin. Yläkerran wc on valmistunut poissa ollessani, vauvan vaunuista luvattua juttua on tulosssa lähiaikoina ja paljon on jo kaikkea mielessä. On kuin olisin taas herännyt pitkästä ja ahdistavasta yhdeksän kuukauden unesta, joka huipentui vielä kunnon kidutusjaksoon. Mutta nyt nauttimaan perjantai-illasta! Ihanaa iltaa myös sinne! 

25 kommenttia :

 1. Hui, kuulostaa pelottavalta! Valtavasti onnea pienestä prinsessasta ja pikaisia toipumisia äidille. <3 Nauttikaa kotona!

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla että kaikki on nyt hyvin. Ehdin jo olla kovasti huolissaan. Ja voi herttinen kun on suloinen pikku ihminen. Onnea paljon! Ja jos vain haluat kertoa mitä on tapahtunut, niin kuullaan mielellään. Meilläkinhän oli poika viikon verran sairaalassa ennen kotiinpääsyä, kun ei mennyt kaikki ihan putkeen...

  VastaaPoista
 3. Onnea paljon koko perheelle <3 Ihana söpönen!

  VastaaPoista
 4. Onnea! Ihana prinsessa! Ja pikaista toipumista äidille.
  ( en ole ennen kommentoinutkaan, mutta tämä suloisuus ylitti kyllä kommenttikynnykseni.)8)

  VastaaPoista
 5. Suuret onnittelut perheenlisäyksestä! :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa, että olette päässeet kotiin.

  VastaaPoista
 7. Voi mikä ihanuus! Valtavasti onnea koko perheelle <3

  VastaaPoista
 8. Onnea koko perheelle! Kyllä minä ainakin mielelläni kuulisin mitä olette joutuneet kokemaan, jos vain haluat sen meille lukijoille kertoa.

  VastaaPoista
 9. Onnea pienestä pirpanasta!

  Olen harmissani siitä, mitä jouduit pirpanan eteen kokemaan. Toivottavasti tuhisija tekee siitä sen arvoista. Lähipiirissäni on äiti, jonka molemmat raskaudet ovat loppuvaiheessa vaatineet osastolla oloa ja piiiiiiitkän kaavan mukaan synnytyksen käynnistelyä. Hän on kertonut harmittelevansa sitä, ettei ole saanut kokea kotona arvuuttelua siitä tulisiko sairaalaan jo synnyttämään lähteä.

  Minäkin mielelläni lukisin kokemastanne. Ja luulen, että asioiden ylöskirjoittaminen on itsellesikin mukava juttu. Kun aikaa on tarpeeksi kulunut, tuoreeltaan kirjoitettuun tarinaan on mukava palata. Vähänkö niitten vauvapallokuvienkin kanssa. :)

  VastaaPoista
 10. Voitonmerkkiähän pikku prinsessa näyttää tuossa toises kuvassa:) Ihania vauvantuoksuisia hetkiä teidän perheelle! tv Ulla M.

  VastaaPoista
 11. Onnittelut pienokaisesta! :)

  Jos itse haluat jakaa kokemuksesi meidän muiden kanssa, niin kuulisin sen mielelläni.

  Itselläni on kaksikuinen poika ja meilläkään ei ole kaikki mennyt ihan putkeen. On ollut kalvoja kohdussa, kohtutulehdus ja vauvan sepsis-epäily. Päästiin synnytyksen jälkeen nopeasti kotiin, koska kaikki oli hyvin, mutta sitten ei ollutkaan ja palattiin lastenosastolle vielä viikoksi saamaan antibiootteja suoraan suoneen. :(

  VastaaPoista
 12. Sydämelliset onnittelut koko perheelle pienestä prinsessasta ♥!

  VastaaPoista
 13. Oikein paljon onnea koko perheelle pikku prinsessasta! Minäkin lukisin mielelläni koko tarinan, jos sen haluat jakaa. Paranehan pian!

  VastaaPoista
 14. Pus, pus ja tervetuloa back. :)
  Ja onnea tätäkin kautta nyytistä. <3

  VastaaPoista
 15. Onnea pikku prinsessan johdosta! ♥

  VastaaPoista
 16. Onnea uudelle elämälle.
  Pitkään sairaalassa olo on kyllä tuskaa - ja siitä vapautuminen kuin pääsisi vankilasta. Itselläni kokemusta kahdesta venähtäneestä keikasta. Toisella kerralla tajusin jo, että voin oikeasti halutessani laittaa siviilit päälle ja käydä kääntymässä ulkona kun vauva oli kuitenkin hoidossa. Toki tämä ei ole mahdollista jos äiti on se, joka on puolikuollut. Pizzankin olisi voinut tilata - monet firmat kun tuovat ne halvemmalla sairaalaan - mutta se jäi toteuttamatta :)

  VastaaPoista
 17. onnittelut pienestä ihanasta nyytistä! elämän tähtihetkiä...

  VastaaPoista
 18. Onneksi olkoon täältäkin! Kyllä mua synnytyskertomukset kiinnostaa, jos haluat jakaa... Lopputulos näyttää kuitenkin varsin onnistuneelta:)

  VastaaPoista
 19. SUUUUUUREN SUUURET ONNITTELUT!!!!!!!!! :)

  VastaaPoista
 20. Oon ollut niin pitkään blogipimennossa, etten oo edes käynyt onnittelemassa! Onnea ihan mielettömästi!

  VastaaPoista