14.1.2014

Valaisinsuunnitelmia vol. 1

Eilen mainitsin listaavani ylös kotiin tarvitsemiamme sisustuselementtejä, jotta voimme budjetoida ja suunnitella ostoksia paremmin. Epäilen, että tänä vuonna mennään sisustushankinnoissa aika pitkälti valaisinpainotteisesti. Toki jotain pientä kivaa lamppujen lisäksikin on kotiin tänä vuonna tulossa. Aloitetaan kuitenkin nyt näistä valaisintarpeista ja ensimmäisenä vuorossa kodin suurin tila, eli olohuone.

Olohuoneessa on siis tällä hetkellä kahdeksan Ercon valaisinta rivistössä antaen valoa eri suuntiin. Himmentimen ansiosta valot saa säädettyä todella kirkkaasta aina tai himmeiksi tunnelmavaloiksi. 

Tilassa on paikka valaisimelle vielä suurinpiirtein sohvapöydän kohdalla. Tähän olisi mahdollista ripustaa jokin kiva kattovalaisin roikkumaan pöydän päälle. Pitkän etsinnän jälkeen löytyi alla oleva Oglen valaisin, joka mielestämme sopii tyyliltään ja muotokieleltään hyvin kaveriksi vanhojen retrolamppujemme kanssa. Väriä ei ole vielä sataprosenttisesti lyöty lukkoon, mutta uskoisin päätyvämme mustaan väriin. Kolme kappaletta valaisimia eri korkeuksille asennettuna on mielestäni hyvä ja riittävä setti pöydän päälle. Kolmen asetelma on myös kukkaroystävällisempi kuin viiden. Mutta onhan tuo jotenkin aivan hirvittävän söpö ja hellyyttävä, tulee mieleen vanhanaikainen sukelluskypärä. Eikö tulekin? 

4 kommenttia :

 1. Onpa kivannäköinen tuo Ogle! Sopii ihan hirmu hyvin samaan muotokieleen noiden kattospottien kanssa.

  VastaaPoista
 2. Enpä oo ennen moista "kypärää" nähnyt. Kiva!

  Ja tyyppien olkkari oli Kalevassa lauantaina :). Nyt tajusin!

  VastaaPoista
 3. Meillekin tulee noita mustia Ogleja makkariin. Sopii tosi hyvin myös teidän valaisimiin! :)

  VastaaPoista