21.4.2014

Maailman paras lapsenlikka

Toivottavasti siellä on ollut mukava pääsiäisloma. Meillä on mennyt leppoisasti kotikulmilla ja kavereiden kanssa iltoja vietellen. Eilen oltiin naapurissa kyläilemässä juustojen ja viinien parissa ja tämän vuoksi tyttö menikin mummille yökylään; Ensimmäistä kertaa Kaitsun äidille, minun äidin luona on kerran yötä jo ollutkin. Meillä oli oikein mukava ilta ja samoin oli ollut myös mummilla ja pirpanalla. Viestiä tuli yhdenksän aikaan, että hymytyttö on mennyt nukkumaan ja kaikki ok. Juuri tämänkin vuoksi pidän tärkeänä, että lapsi saa olla isovanhempien kanssa mahdollisimman paljon ja alusta saakka, niin tottuvat toisiinsa ja yökyläilyt sun muut ovat helpompia. Itse olin lapsena paljon  hoidossa molemmissa mummoloissani ja se oli mielestäni aivan parasta. 

Toinen asia, mihin haluan lapsen totuttaa heti alusta alkaen, on koirat (ja eläimet yleensäkin). Haluan, että tyttö osaa olla koirien kanssa ja oppii kunnioittamaan eläintä. Ja onko parempia opettajia tähän hommaan kuin Kaitsun siskon kolmikko ja varsinkin tämä "Herra Korva", joka oli hoitanut meidän pienokaista kuin omaansa. Monet naurut saatiin tänään tyttöä kotiin hakiessa, kun seurasimme tämän kolmikon "hoitotoimenpiteitä". Pusujen ja halien määrällä ei ollut rajaa. Yritin puhelimella räpsiä kuvia, mutta eihän se luuri meinaa pysyä menossa matkassa näin liikkuvien kuvauskohteiden kanssa. 

Olihan siellä sitten tämä porukan kuopus ja tytön suurin fani, mutta hänestä ei niinkään vielä lapsenvahdiksi ollut... Enemmän kiinnosti tytön lelujen varastaminen sekä sitterissä istuminen. Ja sitä saa mitä tilaa. Jos vie toisen sitteripaikan ja haluaa olla vauva, niin sitten laitetaan myös ruokalappu... Ihana pieni vatipää, katsokaa nyt tuota. 


5 kommenttia :

  1. Mä olin kans aika paljon mummoloissa yötä, ehkä äidin vanhemmilla enemmän kuin isän. Välillä perheen kanssa ja välillä ihan itekseen. Toki muuten tuli käytyä kummassakin paikassa aika paljon. Sitten joskus mun kaks vanhempaa serkkua oli kattomassa mua jos vanhemmat lähti johonkin iltaa viettämään. Yhden tädin luona olin kans aika usein. En välttämättä ihan pienenä, mutta lapsesta asti kuitenkin.

    VastaaPoista
  2. Yökyläilythän on lasten suosikki puuhaa. Meillä toi kaksikko haluaisi olla jatkuvasti muualla yötä kuin kotonaan. Söpöliinejä lapsenvahteja vauvasta nyt puhumattakaan.

    VastaaPoista