3.7.2014

Fokus portaikkoon

Olen joskus kauan sitten ostanut hetken mielijohteesta palan Marimekon Fokus-kangasta. Kangas on ollut välillä mallattuna keittiön pöydälläkin liinan virkaa toimittamassa, mutta siihen tarkoitukseen se oli liian pieni. Sittemmin kangas on majaillut kaapin perukoilla ja väliin unohtunut kokonaan. 

Eräänä iltana, kun muutenkin mietimme kovasti sisustusjuttuja, kävelin portaikkoon tarkoituksena mennä yläkertaan. Pysähdyin tyhjänä möllöttävän seinän kohdalle, jonka keskellä on huoltotarkoituksia varten jätetty, remontin aikana tehty luukku. Tuijotin luukkua ja mietin, että voisiko tässä olla jotain kivempaakin katseltavaa. Huikkasin murulle alakertaan, että laitetaanko se Marimekon kangaspala tähän näin. Ja niin sitä sitten mallattin ja mitattiin, ja seuraavana päivänä Kaitsu teki sille kehyksen. 

Portaikko sai kertaheitolla uutta ilmettä ja kontrastia. Taulu näkyy portaista kivasti ruokapöytään ja eteiseen, eikä ole pöllömmän näköinen yläkerrasta päin katsottunakaan. Kuvio muistuttaa hauskasti jopa portaikon katossa olevan akustiikkalevyn reikäkuviota. Yläkerran Rami on muuttanut näköjään makkarista portaikkoon vahtimaan kulkua. En tiedä miten se siihen on ilmestynyt, varmaan tipahtanut joltain kädestä... Rami kiinnostaa kuitenkin neitiä sen verran paljon siinä ohikulkiessa, että muuttanee piakkoin hänen unikaverikseen. 

Ei muuta kuin kauniita unia ja hyvää yötä.

8 kommenttia :

 1. Tämä kangas on yksi minun lemppari! Hyvin käy tuohon portaikkoon. Meillä on portaikossa valokuvakollaasi, mutta joudun ehkä vaihtamaan ne akustiikkalevyihin. Täytyy vähän miettiä, minkalaisen 'teoksen' niistä saisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös niitä kuvia voi laittaa itse niihin levyihinkin... Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. =)

   Poista
 2. Todella hyvä idea kankaalle ja itse jäin miettimään sitä pöytäliinaksi, olisi tosiaan siinäkin tosi huippu. Hmmmm.....
  Kaappien perukoilta tekee kivoja löytöjä kun niitä rupeaa kaivelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi näköjään enemmänkin käydä kaapeilla kurkkimassa kun näin hyviä löytöjä tekee... :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tää on kyllä edelleenkin silmään niin kiva! Nappi valinta tuohon.

   Poista
 4. Hyvä idea. Tuli hieno, vangitseva!

  VastaaPoista