8.7.2014

Hyvin tuhlattu 6,99 euroa

Ensimmäistä kertaa oli "tarvetta" mennä Ikean reissulla tonkimaan lastentavarapuolta. Tai en nyt tarpeesta tiedä, mutta halu kuitenkin tarkastaa kyseisen puljun tarjonta pikku pirpulan varalle. Siellä sitten törmäsin tähän lasten kylpyammeeseen, eli punkkaan, niin kuin minun nuoruudessani meillä päin sanottiin. Vaikka meillä on kotosalla varastossa jo yksi Orthexin amme odottamassa, oli tämä niin paljon paremman oloinen, että se oli pakko ostaa. Ja paljon parempihan se olikin. Orthexin ammehan on  jopa surullisen kuuluisa siitä, että siinä ei voi istua liukastumatta ja umplahtamatta veteen, se on hankala kaataa tyhjäksi, mutta kuitenkin se keikahtaa nurin helposti. Ja aina jostain kumman syystä sitä vain on ihmiset ostaneet. 

Ikean amme on ensinnäkin huomattavasti paremman muotoinen; sivut ovat pystymmässä ja niihin voi nojata kellahtamatta heti selälleen. Amme vie muotonsa vuoksi myös vähemmän säilytystilaa ja on muutenkin silmään kivemman näköinen. Tässä mallissa on myös pohjassa liukuesteet, joten pikku pylly tai pikku jalat eivät liukastele altaassa. Liukuesto on myös ammeen ulkopohjassa ja amme pysyy täten paikoillaan, vaikka siinä vähän keikkuisikin. Tämäkin neito on koko ajan nousemassa pystyyn ja nojailee reunoihin, mutta niin vain pysyy amme tiukasti lattiassa. Aivan loistavasti tuhlattu 6,99 euroa ajatellen, että Orthexin "käyttökelvoton" malli maksaa kaksi kertaa enemmän. 

4 kommenttia :

 1. Tuo lapsen liukastuminen ammeessa on todella haastavaa. Meillä oli tuollainen liukaspohjainen amme johon ostettiin irtona imukupeilla kiinnittyvä liukastumisen esto "matto". Muuten hyvä ostos mutra ajan myötä keräsi imukuppien ympärille mustaa epämääräistä mössöä jota ei saanut pois. Eli varmaan veden ja pesuaineen aiheuttama joku ällötys. Ikeasta tekee kyl huippu löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikea aina yllättää tasaisin väliajoin. Ei, onhan siellä paljonkin hyvää tavaraa ja hinta on kohdallaan.

   Poista
 2. Ikean lastenamme on ihan paras ja hintansa väärti. Itse ostin kyseisen ammeen sekä kotiin että mökille vauvallemme.

  VastaaPoista