23.9.2014

Tasan kuukausi

Vielä tasan kuukausi ja sitten mennään taas. Luvassa on pidennetty viikonloppu Amsterdamissa, yhdessä suosikkikaupungeistani Euroopassa. Tällä kertaa mennään tyttöporukalla ja luvassa on varmasti hulvattomat pari päivää. Lähdemme matkaan kahden vanhimman ja rakkaimman ystäväni kanssa ja tällä porukalla ulkomaanreissu onkin ensimmäinen. Siis aivan mahtavaa! Normaalisti en mene samaan paikkaan toista kertaa (ainakaan lähivuosina), vaan haluan aina tutustua uusiin paikkoihin. Mielestäni se on se matkailun idea ja rikkaus. Nyt kuitenkin tämä kohde sopi hyvin, sillä tiedän satavarmasti tämän paikan sopivan tyttöjen shoppailu- ja höpöttelyreissukohteeksi. Lisäksi kohdevalintamme ei täten syö matkailukohteita minun ja Kaitsun yhteisiltä reissuilta. Saimme häälahjaksi (12/2011) matkalahjakortin, jonka käytimme pieneen pakoon remonttipölyn keskeltä helmikuussa 2012. Viimeksi agendassa oli shoppailun lisäksi polkupyörillä tutustumista kaupungin arkkitehtuurikohteisiin sekä luonnollisesti kahviloissa ja ravintoloissa istuskelua  ja nautiskelua. Majoituimme aivan mielettömän upeassa Grand Hotel Amrath Amsterdamissa, jossa saimme todellakin vastanaineiden kohtelua ja passausta. 

Ostin viime reissultani Mulberryn pikku lompakon De Bijenkorf ostoskeskuksesta, mutta muuten paikka jäi oikeastaan kiertämättä. Tutustuimme vain muutamaan alakerrassa olevaan liikkeeseen pikaisesti ja jatkoimme matkaa. Tämän pytinkiin liikevalikoimaan pitää ehdottomasti käydä tutustumassa tarkemmin tällä reissulla. Yksi pieni haaveostos minulla onkin mielessäni, mutta saapas nähdä, miten sen kanssa käy. Lisäksi kaupungissa on suuria ostoskatualueita; Kalverstraat-Nieuwendijk, josta löytyy vaate- ja kenkäkauppoja joka lähtöön sekä PC Hoofstraat, josta löytyy ne lompakolle epäystävällisemmät "öky"-putiikit. Eiköhän noissa saa yhden päivän kulumaan kepoisesti. 


Viimeksi käytiin myös kanaaliajelulla yhtenä iltana ja se oli erittäin mielenkiintoinen kokemus. Onhan se kanavaverkosto jotain aivan mieletöntä. Ja kaupungin talot ovat toinen toistaan hauskempia ja kauniimpia. Niitä jaksaisi katsella ja kuvata päivät päästään. Mikäli tyttöset tällaiselle ajelulle haluaa, niin olen kyllä heti messissä. Näitäkin oli monta eri reittiä, joten sieltäkin voimme toki vaikka valita sen, missä minäkään en ole vielä käynyt. Tai toisaalta, aivan sama, nautin siitä samaisestakin ajelusta varmasti aivan yhtä paljon kuin ensimmäiselläkin kerralla. Mutta miten tässä nyt pitäisi vielä jaksaa ja malttaa odottaa...?! 

4 kommenttia :

 1. Oi että, kuulostaa kivalta! Minä haluaisin joskus käydä Amsterdamissa :) Pian se kuukausi menee :)

  VastaaPoista
 2. Olen kade. Amsterdam on ihan mahtava paikka. Kävin siellä viime vuonna ja rakastuin. Upeat maisemat, iloinen ilmapiiri, hyvä olut ja mahtavat shoppailumahdollisuudet. Eikai siinä muuta tarvitakaan. ;)
  Siinä on yksi paikka Barcelonan lisäksi jonne menisin oikein mielelläni uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan tarvita yhtään mitään muuta!
   Baecelona myös minun/meidän toinen suosikki, sinne mennään taas ensi kesänä!

   Poista