26.11.2014

Pysähtyykö aika välillä Oulu – Jyväskylä?

Oulu- Jyväskylä, tuo ehkä maailman tylsin ja pisimmältä tuntuva välimatka. Monesti olen sitä miettinyt ja ääneenkin pohtinut, että voiko kilometrit olla toisilla matkoilla pidempiä kuin toisilla. Tuntuu, että vaikka autolla ajetaan kilometritolkulla, niin seuraavassa tienvarsikyltissä on sama lukema määränpäähän kuin edellisessäkin. Tai ainakin ne lukemat kyltissä vähenevät huomattavasti hitaammin kuin ne lisääntyvät auton matkamittarissa. Pitkän matkan kohokohtana on Kärsämäen kolme peräkkäistä kiertoliittymää, joissa saa vähän kääntää rattia ja joutuu niin sanotusti vähän heräämään autopilotilta. 

Nyt istun bussissa kohti Oulua ja jäin hetkeksi tylsyydessäni tuijottamaan edessä olevaa kelloa. Se näytti 17:06 kun katsoin siihen ensimmäisen kerran. Kun se muutaman minuutin tuijotuksen jälkeen näytti edelleen 17:06, käännyin katsomaan ulos pimeyteen. Tuijotin vuoroin ulos (eli lasissa näkyvää omaa kuvaani) ja vuoroin puhelinta miettien, että minkä sovelluksen taas zombiemaisesti avaisin ja sitten sulkisin. Takapuolen puutumisesta päätellen tässä aivottomassa toiminnassa meni varmasti ainakin 20-30 minuuttia aikaa. Kun katsoin seuraavan kerran kelloa bussin edessä, se näytti 17:08. Pysähtyykö siis aika jossain täällä ei missään vai onko tähän olemassa järjellinen selitys? Jos joku kuulee huutoni täältä pimeästä, olen täällä Onnibussissa ja haluaisin päästä kotiin! 

Ps. Kaikki propsit Onnibussille. Matkustusvaihtoehtoja miettiessäni tuli tämä firman Googlen tarjoamana esille ja hyvä niin. Matkahuollolla meno-paluu olisi ollut reilu 120 euroa, mutta Onnibussilla 27 euroa. Ja Onnissa on sentään wifi (joka toimii täällä aikaumpiossakin).

Otan jälleen zombie-katsekontaktin luuriini. 


8 kommenttia :

 1. Onnibussi on kyllä niiiiiin hyvä keksintö :))

  VastaaPoista
 2. Mä oon epäillyt et aika pysähtyy koulutunneilla, ihan samaan ilmiöön oon siellä törmännyt :)
  Ja joo, Onnibussi on kyllä mahtavuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään on siis paikkoja, missä aika pysähtyy, eikä Oulu-Jyväskylä väli ole ainoa sellainen. :)

   Poista
 3. Itse en ole koskaan mennyt Onnibusseilla :) mutta Oulu-Jyväskylä on tullut muuten tutuksi ja tosiaan se tuntuu hyvin pitkältä verrattuna vaikka reittiin Jyväskylä-Helsinki!! Toivottavasti pääsit turvallisesti kotiin ja voi kun olikin mukava nähdä nainen tämänkin blogin takana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu ainakin tuplalta verrattuna väliin Jkylä-Hki. Kun Oulusta ajaa Helsinkiin, tuntuu kuin olisi melkein jo perillä, kun on päässyt Jyväskylään. :)

   Poista
 4. Samoja fiiliksiä Jyväskylä-Helsinki välillä joitakin viikkoja takaperin Onnibussissa. Aika pyshtyi! Onnibussi oli kyllä hyvä matkustustapa ja halpa. Samoja mietteitä siis kun sulla.

  Oli kiva tavata pikaisesti Kertulla! :)

  Terkuin,
  Katriina
  http://hetkia.indiedays.com

  VastaaPoista