8.2.2015

Ihastuttavat vai vihastuttavat Muumi-mukit


En ole koskaan tykännyt katsoa muumeja, en lapsena enkä aikuisena. En ole koskaan suoraan sanottuna edes välittänyt näistä mukeista. Miksi niitä sitten on kaappiin kertynyt..? Sen kun tietäisin. Taisin saada ensimmäisen mukini lahjaksi kauan kauan sitten. Sen jälkeen niitä on salakavalasti lähtenyt kertymään. Tasaisin väliajoin olen vannonut, että nyt minä myyn nämä pois ja ostan jotain enemmän itseni näköistä kuppia tilalle. Seuraavan kausimuksin ilmestyessä huomaan ihastuvani ja tajuan ostavani. Pian kuitenkin myönnän vihastuvani. Tämä on oravanpyörä, jossa olen ollut, mutta josta nyt aion päästä eroon. Viimeisintä kausimukia osasin jo vältellä, vaikka siihenkin myönnän ensin ihastuneeni eikä osto ollut kaukana. Siitä ensi-ihastuksesta selvittyäni tajusin nyt olevan oikea aika... Tätä päätöstä on tehty niin kauan, että nyt se on aika toteuttaa. Kannoin jo taannoin osan mukeista toimistolle, mutta huomenna raahaan ne takaisin ja pistän huuto.nettiin kojun pystyyn. Ja näin jatkuu täydellisen astiakaapin aikaansaattaminen.

Mites siellä? Ihastuttaako vai vihastuttaako? 


Hei, mahtava ilma ja kevätaurinko ulkona! Tämä poppoo lähtee päivätepastelulle Nallikariin kunhan perheen pienin heräilee... Mukavaa sunnuntain jatkoa sinne!

11 kommenttia :

 1. Ihastuttaa ja vihastuttaa, kuulun kanssa näihin keräilijöihin ja samalla kiroan itseäni kun jokainen kuppi mukamas täytyy hommata :D

  VastaaPoista
 2. Tykkään edelleen, mutta lakkasin jo useampi vuosi sitten ostelemasta mukeja. Mukeja taitaa olla useampi kymmenen, mutta ne on meillä jatkuvassa käytössä (aivan sama minkä hintaisia ovat). Säästää haluan ne, sillä ne on ollut osa lastemme lapsuutta ja he saavat mukit sitten joskus myöhemmin. Itselläni ei ole jäänyt montaakaan juttua lapsuudestani talteen ja ajattelin noiden olevan sellaiset päivittäin käytössä olevat helposti säästettävät muistot omille lapsille. Mun mielestä sellainenkaan ei ole muisto, mitä on pidetty jemmassa kaapissa eikä lapset muista sitä ikinä nähneensäkään =D

  VastaaPoista
 3. TYKKÄÄÄN, mutta en myöskään itse ole katsonut muumeja tai silloin kun mini oli pieni niin ei ollut lemppari ohjelma!! Mutta mukeja on kertynyt ja paljon ;))

  VastaaPoista
 4. Meillä noita o kertynyt lapsille. Lähinnä ne on saaneet niitä jouluna ja synttäreillä lahjaksi. Tarkkaan lapset muistavat mitkä mukit on kummankin eikä toisen mukista juoda. Itselle en niitä keräile.

  VastaaPoista
 5. Minä itse en pidä, mutta meilläkin tytär on saanut jo varmaan 10 mukia lahjaksi. Niitä hän sitten saa vapaasti käyttää ja tykkää kovin.

  VastaaPoista
 6. Ei nyt uhan vihastuta, mutta en tykkääkään. Kolme olen omistanut (=saanut lahjaksi) ja kaikki olen myynyt ihan käsittämättömällä hinnalla. Viimeksi tuon Muumimamma Ruusutarhassa myin 50 eurolla, vaikka itse sain sen jonkun lehden tilaajalahjaksi. En vain käsitä noita hintojen nousuja. Mukina meillä on samat, valkoiset Teemat käytössä.

  VastaaPoista
 7. Mä omistan vain kolme muumimukia, mutta ne onkin niitä 90-luvun alkupuolen, ihan ekoja mukeja. Tunnearvon takia en raaski myydä, vaikka kyllähän noilla pelastaisi itsensä hetkeksi tästä rahapulasta :)

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään Muumimukeista, IHANIA! Toki harmittaa kun niitä nyt julkaistaan niin monta vuodessa, en ole enää ihan kaikkia hankkinut. Uudessa kodissa mukit tulee vihdoin esille, pieneen lasivitriiniin.

  VastaaPoista
 9. Ihastuttaa! Uudet mukit aina tulee kotiin kaappiin, erikoisempia en edes raaski käyttää :D
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Ne on ihan hauskoja, mutta melkein kaikki on tainnut tulla meille lahjaksi. Eli en ihastu ja ostele uusia :)

  VastaaPoista
 11. Tykkään kyllä kuvista, mutta mukista itsessään en tykkää sen epäkäytännöllisen kokonsa vuoksi.
  Siksi meille ei ole yhtään mukia itse hankittu, kaksi on saatu lahjaksi.
  Teetä kun lipittelee, niin tuon kokoinen muki on vaan yksinkertaisesti liian pieni :(

  VastaaPoista