31.3.2015

Instaviikonloppu #Ruka

Heipä hei ja hyvää alkavaa viikkoa! Viime viikonloppuna piti olla treffailemassa Valkoista Harmoniaa Helin luona, mutta olimmekin yhtäkkiä ja yllättäin perheen kanssa Rukalla mökkeilemässä ja laskemassa. Näin mökittömänä laskuintoilijana pitää ottaa kaikista tilaisuuksista kiinni ja kun tuttu tarjoaa mökkiään käyttöön, on sinne mentävä. Samalla mökillä oltiin viime äitienpäivä ja hyvin viihdyttiin silloinkin.


Matkassamme oli myös mummu, joka edesauttoi meidän pääsyä mäkeen. Vaikka ilma ei oikein suosinutkaan, sekä lauantaina että sunnuntaina suunnattiin rinteeseen. Vaihtelevasti tuli jotain kummaa pyryä taivaalta, tuuli oli melkoinen ja muutenkin viikonlopun väri oli kaiken kaikkiaan harmaa. Mutta eipä haitannut tätä naista moiset asiat, kun tein päivää ennen lähtöä melkoisen löydön Joutsensillan Intersportista. Siellä oli vaikka ja mitä talvivaatetta -70 % alessa ja myös ostoslistalla ollut kypärä irtosi puoleen hintaan. Ostinpas siis uuden laskupuvun.

Voin sanoa, että aivan sama mitä minulla on menneinä vuosina mäessä ollut päälläni, aina on ollut jotenkin huonosti asiat. Joko tuuli käy vaatteiden läpi, on liian kylmä tai liian kuuma (harvemmin), vinkka käy korviin tai monot painaa. Tässä muutaman vuoden aikana olemme tehokkaasti käyttäneet alennusmyyntejä hyödyksi ja hankkineet pikkuhiljaa kunnon lasketteluvarustusta. Ensin hankittiin huippu monot ja sukset, sitten kerrastoa, kinttaita, laseja jne. Ja nyt, uusi puku päällä, ensimmäistä kertaa, minulla ei ollut mitään huolia ja murheita. Ei palellut, ei ollut kuuma, ei tuullut, eikä puristanut tai painanut. Hymy huulilla tuulta päin ja aivan mahtava laskufiilis! Kypärän ansiosta tuuli ei vinkunut edes korvissa, eikä välillä piiskaava lumisadekaan haitannut yhtään. Olen äärimmäisen onnellinen omistaessani nyt kunnon lasketteluvarustuksen. Melkein jopa toivon huonoa keliä seuraavallekin kerralle, koska sehän vain tarkoittaa sitä, että hisseihin on lyhyemmät jonot. Olen myös onnellinen siitä, että rinnemuoti on  kääntynyt turvallisempaan suuntaan. Muistan lapsena/teininä, kun ei olisi voinut kuvitellakaan laittavansa kypärää mäkeen. Eikä kukaan muukaan laittanut. Toista se on nyt, valtaosalla on kypärä päässä. Mahtavaa!


Hieman on Ruka-reissut kuitenkin muuttuneet sitten vuosien saatossa. Lauantaina oli suosikkibändini Neljä Ruusua keikalla, mutta missä olimme me? No mökissä kalsarit jalassa. Aikaisin nukkumaan ja eläkeläisherätys aamusta, siinä oli meidän reissun teema. Edes jääkaapissa olleet valkoviinit ei tulleet juoduiksi, vaan matkustivat kanssamme kotiin odottamaan railakkaampia reissuja. Hävettää melkein.

Olipas se rentouttavaa... Nyt jaksaa tämän miniviikon vaikka päällään seisten. 

1 kommentti :

  1. Ruka on niin meidän perheen lemppari paikka. Heti kun lottomiljoon kolahtaa tilille niin sieltä ostetaan oma ihana mökki tai siis huvila :)
    Kylläpäs alkoikin valkoviinihammasta kolottamaan. No jos ystävään on luottaminen niin sitä saankin toivon mukaan jo torstaina.
    Ihanaa pääsiäistä.

    VastaaPoista