2.5.2015

V niin kuin vapaata ja vihreää

Ohi on kauden puristus, vappu loistokkaasti ohi ja vapaat alkoivat. Älkää luulkokaan, että selvitätte ilman keikkahehkutusta. Sen aika vain ei ole vielä, nyt haluan keskittyä aivan muihin asioihin. Toisekseen kuvamateriaalia keikasta ei vielä ole saatavilla. 

Puhutaan tänään vaikka viherkasveista. Olen nimittäin ostanut kotiin kaksi vihreää eläväistä, enkä ole saanut niitä kuihtumaan sen kahden viikon aikana, mitä ne meillä ovat asuneet. Tämä mahtaa olla jo ennätys. Kyllä minusta vielä viherpeukalo tulee. Keittiössä majailee ihana pienilehtinen pennimuori, joka ihastutti niin yrttimäisellä ulkonäöllään kuin nimelläänkin. Työhuoneen hyllyn päälle muutti peikonlehti. Ostin nämä kukat, kun ohimennen piipahdimme Idea Parkin Kukkamarkkinoilla. Tarkoitukseni oli ostaa vain kimppu tulppaaneja, mutta kun saimme niin mielettömän hyvää palvelua, kaiketi itse yrittäjältä, niin en voinut vastustaa kiusausta ostaa muutakin. Sen varttitunnin aikana, mitä liikkeessä ystäväni kanssa olimme, opin yhtä ja toista näistä kahdesta kasvista ja huonekasvien hoidosta yleensä. Tällaiselle viherkasvien poropeukalolle kaikki tieto ja vinkit ovat kyllä enemmän kuin tervetulleita. Mahtava oli kuunnella todellisen asiantuntijan oppeja. Sanelukone olisi vain pitänyt laittaa päälle, että olisi jääneet opit muistiin muuallekin kuin vain omaan hataraan päähäni. Tiedän kyllä tasan tarkkaan, mistä seuraavat kukkaseni käyn ostamassa. Terveisin erittäin tyytyväinen asiakas. 

Mites siellä vappu meni? 

13 kommenttia :

 1. Ihania vihreitä!! Kyllä ne vaan terästävät sisustusta ihanasti.. Meillä on vappu vähän mennyt ohi.. Tai no kaverin kanssa käytiin ulkona aattona ja päivällä tivolissa lasten kanssa. Sitten lähdettiinkin puuhommin ja maalla ollaan edelleen. Mikäpä täällä olisi ollessa, mutta joku vatsapöpö yllätti niin on ihan veto pois.. Että muut paiskivat hommia ja minä pidän mökkiä lämpimänä! :) Vappuviikonloppu on siis lähinnä vai ladattu akkuja ja mikä sen parempaa olisikaan. Tuli juuri oikeaan saumaan! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tehän puuhastelitte meihin verrattuna oikein urakalla.

   Poista
 2. Toinen hatarapää täällä :D

  En ole pennimuori nimeä kuullutkaan, mutta tutun näköinen kukka! Kyllä vihreä virkistää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih :) Joo outo nimi oli minullekin (mikä ei tietenkään ole yllätys, kun tietää voikukan ja ruusun).

   Poista
 3. Ai se on pennimuori nimeltään? Mulla on sama kasvi säilynyt elinvoimaisena jo pari vuotta, vaikka kastelenkin tosi epäsäännöllisesti. Kerrohan nyt kuitenkin, miten tätä kasvia pitäisi hoitaa? 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No apua! Enkait mää enää niitä ohjeita muista! =) tämä oli helppohoitoinen kuitenkin, tyyliin kastele kun muistat eikä haittaa jos menee kuivaksi välillä... ehkä :)

   Poista
 4. Ai se on pennimuori nimeltään? Mulla on sama kasvi säilynyt elinvoimaisena jo pari vuotta, vaikka kastelenkin tosi epäsäännöllisesti. Kerrohan nyt kuitenkin, miten tätä kasvia pitäisi hoitaa? 😀

  VastaaPoista
 5. Vihreät kasvit tuovat sisustukseen tunnelmaa. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 6. Voi tuo pennimuori on niin suloinen! Idepark olis ihan naapurissa, olis niin helppo kävästä kukka sieltä hakemassa. Meidän kissa vaan on turhan kiinnostunut kasveista, sen vuoksi meillä ei ole yhtään viherkasvia ja leikkokukatkin tahtoo tuhoontua :/ Siitä huolimatta niitä jonkun verran ostan jos ovat edullisia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No entäs sitten roikkuvat amppelit? vai köykö niin, että siellä roikkuu sitten kissakin kaverina? :)

   Poista
 7. Onpas kaunis kukka! Ilmeisesti aika helppohoitoinen? Täytyypä laittaa nimi muistiin :)

  VastaaPoista