4.6.2015

Terassilla tapahtunutta ja kirppislöydöt

Terassimme ei todellakaan enää möllötä tyhjillään, vaan viikossa on tapahtunut aikamoisesti. Katos siis kasattiin viime viikonloppuna. Myös sohva ostettiin silloin, mutta saatiin vasta eilen. Maskulla kun ei enää ole varastoa Oulussa lainkaan, vaan kaikki on nykyään tilaustavaraa. Katoksen kanssa samaan aikaan hankittiin aurinkotuolit, jotka sattuivat olemaan puoleen hintaa ja muutenkin sieltä edullisemmasta päästä. Katos vaikuttaa todella käytännölliseltä; aurinkoisella ilmalla kankaan saa kokonaan vedettyä pois edestä ja sateella se puolestaan suojaa hyvin kalusteita. 

Maanantaina meillä oli pitkä päivä autossa noutaen löytöjä eri paikoista. Aloitimme kierroksen 1-Kirpparilta, josta olin viikonloppuna bongannut alla olevan sohvapöydän. Ison ihmisen verran painava metallirunkoinen lasipöytä oli kuin omiaan pergolan alle sohvapöydäksi. Tarkoituksemme on vielä maalata jalka joko tumman harmaalla tai mustalla, jotta se istuisi paremmin muihin kalusteisiin ja kokonaisuuteen. Vaikka eipä silti, tykkään siitä kyllä tuollaisenaankin. Eipähän (ehkä) tule joka hemmolla samanlaista vastaan. Ja hintaa muutama kymppi. 


Toinen maanantaina noudettu löytö oli rottinkikalusto, joka lunastettiin Nivalasta myöskin muutamalla kympillä. Aivan loistokunnossa oleva kalusto, jonka istuimet vain kaipaavat vähän pehmustetta pyllyn alle. En nimittäin suostunut ottamaan kalusteisiin kuuluvia pehmusteita matkaan. Ei oikein istunut meidän tyyliin ja värimaailmaan ne. Olen kyllä aivan onnessani näistä löydöistä. Juuri kun ihastelin KodinYkkösessä viime vierailulla saman kokoista rottinkikalustoa ja tuskastelin 600 euron hintaa, tuli tämä vastaan. Tokikaan tämä kalusto ei ehkä jää lopullisesti tälle terassille, vaan siirtyy ruokapöydän saatuamme takapihan puolelle, saunan terassille. Nyt kuitenkin näin ja kyllähän tekisi mieleni tanssia, kun tyhjä "tanssilava" muuttuu oikeasti ulko-olohuoneeksi.  8 kommenttia :

 1. Kivoja löytöjä! Tuo katos vaikuttaa kätevältä ja hyvän näköinenkin. Oliko sekin siis Maskusta?

  VastaaPoista
 2. Wau mikä pöytä! Hyviä löytöjä olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Varmaan jo näin teittekin, mutta sanon silti, että kiinnittäkää ton katoksen jalat TODELLA hyvin terassiin. Naapurin samaa katosta haettiin kerran hyvin kaukaa, kun kangas oli jäänyt auki ja tuuli yltyi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiiii! Joo, kyllä koitettiin hyvin kiristää ja pitänee aika ajoin tarkastaa.

   Poista
 4. Loistavaa! Tämä postaus tuli täydelliseen saumaan, meilläkin terde juuri tekeillä.. Onko teillä tulossa tuohon koloon palju/allas? Meillä on just paljun tekeminen seuraavaksi vuorossa. Perustukset on tehty, ja nyt odotellaan tarvikkeita. Tuo katos vaikuttaa tosi kätevältä - meilläkin mielessä, että jotain suojaa varmaan pitäisi saada terdelle. Lasitus on suunnitelmissa ehkä joskus osalle terassista, mutta siihen asti tarvitsisi jotain katosta/aurinkosuojaa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolo on kolossa näkyvälle tulipadalle. Kadai-Tulipadasta löytyy myös useampiakin juttuja blogista.

   Poista