20.10.2010

Ensi puraisu: eBay

Löysin Asokselta juuri passelin mekon ajatellen tulevaa Egyptin matkaamme tammikuussa. Mangon pitkä kesämekko, joka oli vieläpä alennuksessa (66£, normaalihinta 159£). Olin innoissani, kunnes tajusin, että ASOS ei toimitakaan Mangon tuotteita ulkomaille. :( Yritin löytää mekkoa myös Mangon omasta verkkokaupasta, mutta ei sitä ollut sielläkään. Oulussa ei ole Mangon liikettä, ja tuskinpa niitä täällä syyspimeällä myytäisikään.  No, muutamana iltana mekkoa googlailin, kunnes tärppäsi eBayssa!

Mango Bold Floral Print Halter Maxi Dress

Aloitin siis tutustumisen kyseiseen sivustoon, koska aikaisempaa kokemusta minulla ei ollut. Sieltähän voi periaatteessa löytää ihan mitä vain, uutta ja vanhaa, tavaraa ja vaatetta ympäri maailman. Himoitsemaani mekkoa myytiin Englannissa. Mekko oli kuvailtuna sanoin "uusi, ilman hintalappua" ja pyyntihinta sillä hetkellä oli 29,99 puntaa (onnekseni ei vielä yhtään tarjoajaa). Myyjän tiedoissa luki, että toimittaa tavaraa vain Englantiin, minkä en antanut kuitenkaan lannistaa, vaan laitoin hänelle viestiä. Kysyin onnistuisiko mitenkään toimitus myös Suomeen, että täällä olisi yksi, joka kovasti mekon haluaisi. Sain vastauksen jo parin tunnin kuluttua, ja toimitus Suomeen ei ollut hänelle ongelma. Postikuluja vain tulisi minulle siitä 8 puntaa. Mikä taas ei ollut ongelma minulle.

Heitin siis rohkeasti ensimmäisen tarjoukseni minimipyyntihintaan 29,99. Ja vaikka aikaa oli jäljellä kohteen sulkeutumiseen vielä yli 4 päivää, niin tämä tarjous jäi onnekseni myös viimeiseksi. Eli sain 160 punnan mekon 30 punnalla. Huippua! =)  Ok, postikulut tuli päälle, mutta niin ne olisi tulleet Asoksellakin.

Sitten vain maksu (PayPal) myyjälle ja odottamaan tuotetta saapuvaksi. Tässä vaiheessa tietenkin vähän jänskätti, että saankohan mekkoa koskaan, ja jos en saa, niin saanko rahojani takaisin. eBayn sivuilla kyllä on sanottu, että ostaja on hyvin turvattu (eBay Buyer Protection: http://pages.ebay.com/coverage/index.html?_trksid=p3907.m543). Mikäli myyjä ei toimita tuotetta tai tulee muita ongelmia, niin eBay palauttaa ostajalle koko summan postikuluineen ja selvittää asian sitten myyjän kanssa.

Tein maksuni 18. päivä  ja mekko tuli tänään (22. päivä)  postiin kirjatuna kirjeenä. Tässä minä nyt istuskelen ja kirjoittelen mekko päällä tyytyväisenä. Tosi ihana! Tarpeeksi pitkäkin (mikä on normaalisti aina ongelma). Monissa pitkissä malleissa myös se ongelma, että helma on niin kapea, että on hankala kävellä, mutta tässä on helmaa vaikka aitajuoksuun (melkein)!  Jipii! Ehkäpä tulee sitten Egyptistä kuvaa mekosta käytössä... ;) Ps. Siellä eBayssä voi laittaa himoitsemiaan tuotteita sellaiseen "vahtiin", että se ilmoittaa aina sähköpostilla kun niitä tulee myyntiin.. Arvatkaapa montako tuotetta (lähinnä merkkilaukkuja) mulla on siellä tarkkailussa... ;)

3 kommenttia :

  1. Oi, onpa ihana mekko! Itsekin olen eBayn vakioasiakas. Se ostaminen on vaan NIIIN helppoa!

    Ja ihana on tämä sinun blogi muutenkin!

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Tää on aivan upea mekko! Ja ehkä itsekin uskaltaudun joskus eBayta kokeilemaan tämän kertomasi perusteella. Kiitos :)

    VastaaPoista