6.10.2011

Saima

Kävimme pari viikkoa sitten vierailulla tulevassa kodissamme ja yksi syy sinne menoon oli nykyisen mosaiikkiparketin kunnon tarkastaminen. Saimme kuulla, että parketti on jo kerran hiottu ja asukkaiden mukaan paikoittain liimakiinnitys ei enää pidä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että parkettia ei kannata eikä voi enää hiotuttaa.

Jouduimme siis takaisin lähtöpisteeseen miettimään uusia parkettivaihtoehtoja. Yksi kiinnostava vaihtoehto mielessämme on ollut Saima-parketti.

Saima Classic on aito ja alkuperäinen design-parketti, jota on valmistettu jo vuosikymmeniä. Saima Classicin muotokieli periytyy Aino ja Alvar Aallon töistä, heidän tavastaan käyttää koivuviilua esimerkiksi huonekaluissa. Saima on säilyttänyt alkuperäisen visuaalisen ilmeensä jo vuosikymmenet. Saimassa ns. fineline-efekti syntyy koivuviilusta.  Erityisen pystyviilurakenteen asiosta Saima heijastaa tilan valoja ja värejä uniikilla tavalla. 

Saimme tänään Saimalta niin hyvän tarjouksen, että valinta on nyt selvä! Muuta vaihtoehtoa ei kannata enää edes miettiä. Nyt ongelmana onkin vain ladontatavan valinta tälle parketille. Silmää miellyttäviä kuviovaihtoehtoja on kuitenkin niin monta... Kalanruoto? Mosaiikki? Raita?
Mieluummin kuitenkin ladontakuvioita mietiskelen, kuin emmin ja tuskailen parkettivaihtoehtojen välillä.  

Tänään meille on myös vihdoinkin luvattu tarjous kiintokalusteista. Ja iMackikin tulee kotiin!
Asiat etenee. :)

6 kommenttia :

 1. oi miten hienoa lattiaa on Saima, teille tullee aivan ihana koti. Ainut Saimasta mitä en itelle haluais on nuo näkyvästi eri väriset ruudut. Ne ei ois mun juttu, mutta kaikki muut on ihan tosi siistejä.

  VastaaPoista
 2. Kaikki järjestyy :)
  Joskus olen jossain wanhassa kerrostaloasunnossa nähnyt sellaista ihan törkeen hienoa kalanruotoparkettia! Myös mosaiikki on kyllä hieno. Onneksi ei tartte itse just nyt päättää lattiaa... Jos malttais tässä sen aikaa asua, että lapset on vähän isompia (niinku siis jotain pari vuotta vielä), niin sit seuraavaan taloon vois ajatella jo parkettiakin. Tähän ei uskaltanut sellaista laittaa. Ei olis ehkä ollut kovin hyvä vaihtoehto mun mielenterveydelle, kun olisin sitä sit vahtinut :)

  VastaaPoista
 3. Minna-Mari: Joo määkään en noista erivärisistä välitä. Muut onkin sitten kaikki ihkuja. =)

  Lilianna: Eiköhän järjesty joo, kun vielä se puku ilmaantuisi, niin voisi rentoutua. :)

  VastaaPoista
 4. Tuo Saima on niin kaunis! Olen itsekin sitä ihaillut, mutta minua mietityttää koivun pehmeys ja siten alttius kolhuille. Vai suojaako lakkaus?

  VastaaPoista
 5. Ihana Saima. En ole aiemmin nähnytkään! Kiitos vinkistä. ;)

  VastaaPoista
 6. Hanna: tässä odotellaan mallikappaleita sekä lisäinfoa parketista ja sen kestävyydestä, niin sitten voin informoida lisää.

  Kotoilija: ollos hyvä vain. =)

  VastaaPoista